Om teatret

Vi lager teater for deg som bor i Trøndelag

Et ungt og vitalt teater

Turnéteatret i Trøndelag eies av Trøndelag fylkeskommune og har base i Verdal. Vi produserer og formidler profesjonell scenekunst i hele fylket. Teatret er også et kompetansesenter for fylkets amatørteatre.

Vår historie startet med etableringen av Nord-Trøndelag Teaterverksted i 1983. Formålet var å bidra til kvalitetsheving av amatørteatret gjennom kontakt med profesjonelle teaterarbeidere.

Kjært barn - mange navn

I 1996 endret vi navn til Nord-Trøndelag Teater. Bakgrunnen var ønsket om å bli et profesjonelt regionteater og i statsbudsjettet for 2008 fikk vi endelig status som regionalt institusjonsteater.

I september 2015 ble grunnsteinen til eget teaterhus på Verdal lagt ned og 9.september 2017 ble huset åpnet.

Fylkessammenslåingen i 2017 gjorde at teatret nok en gang skiftet navn. Og fra 26.april samme år ble teatret hetende Turnéteatret i Trøndelag.

Foto: Gerhardsen og Karlsen

Turnéteatret i Trøndelag: På vei til hjertet ditt

Raus

Vi deler av vår erfaring og kompetanse, og spør hverandre om hjelp. Vi heier på hverandre og setter pris på hverandres innsats. Vi unner hverandre suksess. vi er uredde i møte med andre og forholder oss til alle med interesse og toleranse. God arbeidsmoral og sunn folkeskikk ligger til grunn for alt vi gjør, både internt og i samspill med omgivelsene våre.

Engasjert

Alle deler av arbeidet vårt involvere mennesker. I møte med andre gir vi av oss selv med interesse, nysgjerrighet og åpenhet. For oss er teatret og kunsten en viktig del av et demokratisk samfunn, og dette gir oss kraft og entusiasme i arbeidet. Vi blir inspirert av kunst og refleksjon, og dette gir oss både retning og mening i arbeidet med å lage engasjerende teater som treffer og begeistrer publikum.

Inkluderende

Vi tar godt vare på dem som jobber hos oss og med oss. Både på turné og på Teaterhuset er vi imøtekommende og vennlig med folk vi møter. Hos oss har alle en viktig rolle i å nå et felles mål, og vi verdsetter fellesskapet vi er en del av. Våre forestillinger er inkluderende og speiler et mangfoldig samfunn, og vi gjør vårt beste for å tilrettelegge og sikre tilgjengelighet for alle som bor i vår region. Teatret er til for alle.