Galskap og moro med Bussen Blåmåka

201 forestillinger for 8307 publikummere

Bussen Blåmåka startet som en sprø idé om å turnere hele Trøndelag med én forestilling, i en periode hvor folk ble bedt om å holde seg hjemme. 11 uker senere har Bussen Blåmåka besøkt 37 av 38 kommuner i Trøndelag, spilt 201 forestillinger og gledet 8307 publikummere.

- Vi startet dette helt spesielle året med forestillingen Lek for Livet, en forestilling om og med The Flying Seagull Project. Så da Bendik fra den ny-oppstartede norske avdelingen av The Flying Seagulls kom til oss med idéen om et oppsøkende positivitetsprosjekt ved navn Bussen Blåmåka, ble vi først nysgjerrige og deretter fristet til å gå inn i et samarbeid for å realisere prosjektet, forteller teatersjef Nora Evensen.

Store opplevelser bak lukkede vinduer

Bussen Blåmåka er en oppsøkende teaterbuss. Bussen parkerer der det bor eller oppholder seg mange mennesker, som omsorgsboliger, aldershjem, asylmottak, barnehager og skoler, og gir et tilbud uten at publikum trenger å forlate hjemmene sine:

- Da Norge stengte ned som en konsekvens av koronapandemien ble dagtilbud og aktiviteter avlyst og mange ble bare sittende. Bussen Blåmåka bryter opp monotonien, den gir et øyeblikks galskap og moro – samtidig som smittevernet er ivaretatt ved at publikum får opplevelsen inn gjennom vinduer og opp på verandaer, forteller en entusiastisk Bendik Sjømæling Nordgaard i The Flying Seagulls Norge.

Teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag Nora Evensen forteller hvor fantastisk det har vært å være ute på veien og møte publikum i en tid hvor de tradisjonelle spillestedene har vært stengt for publikum:

- For teatret har samarbeidet med The Flying Seagulls Norge gjort det mulig å formidle levende scenekunst til de som bor i Trøndelag gjennom hele våren, på tross av nedstengingen. Jeg er ekstra glad for at vi har hatt et tilbud som har basert seg på fysisk tilstedeværelse i en periode hvor bransjen har utforsket digitale formater.

Ferden går videre for Bussen Blåmåka

Etter å ha besøkt 37 av 38 kommuner i Trøndelag fortsetter nå eventyret om Bussen Blåmåka utenfor Trøndelag:

- Vi er veldig glade for samarbeidet vi har hatt med Turnéteatret og de andre viktige samarbeidspartnerne våre. Det har gitt prosjektet en fantastisk start og vi er fylt med selvtillit og pågangsmot når Blåmåka kjører ut av Trøndelag og inn i Møre og Romsdal for deretter å sette kursen mot nye spillesteder, forteller grunnlegger av The Flying Seagulls Norge, Bendik Sjømæling Nordgaard.