Hei kjære heim på miniturné

Ny sjanse til å oppleve "Hei kjære heim"

I januar måtte vi avlyse deler av den planlagte turnéen for Hei kjære heim på grunn av smittesituasjonen i fylket. Teatret har hele tiden arbeidet for å erstatte de avlyste forestillingene og nå er det endelig klart for nye forestillinger av publikumssuksessen Hei kjære heim.

- Vi er svært glade for at vi nå kan ta Hei kjære heim ut på turné til flere av de spillestedene som vi ikke fikk besøkt tidligere i år. Det er et stort puslespill med mange aktører, som heldigvis gikk opp, og 3. mai reiser Trønderhøns på turné igjen, sier en glad teatersjef Nora Evensen.

Feelgood om hjemmet

Forestillingen hadde premiere i februar og har fått svært gode kritikker fra både publikummere og anmeldere.

- Varmen i møtet mellom publikum og aktørene har vært helt spesiell. Vi opplever at Hei kjære heim gir en fellesskapsfølelse som mange har savnet. Det er flere som har beskrevet forestillingen som en varm klem. Det tror jeg alle lengter etter nå, og vi er glade for at nettopp denne forestillingen spilles i den tida vi opplever nå, sier teatersjef Nora Evensen.

Tematisk handler forestillingen om hjemmet, i vid forstand. Det handler om det fysiske hjemmet, hjem du har forlatt og steder du lengter tilbake til. På scenen står Trønderhøns, trioen bestående av Marianne Meløy, Siri Gjære og Ingrid Bergstrøm, sammen med musikerne Kriss Stemland og Erlend Smalås.

- Med Trønderhøns på laget garanterer vi publikum en hjertevarm teateropplevelse, med et skråblikk på samfunnet og kvalitetsmusikk som vil få selv den mest hardbarka trønder til å lengte hjem, forteller Nora Evensen.

Trygge teateropplevelser

Kulturbransjen har vært sterkt påvirket av pandemien og det har vært spesielt mye usikkerhet knyttet til antall publikummere det har vært mulig å slippe inn i teatersalene. Teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag, Nora Evensen, forteller at de har hatt en klar målsetning gjennom hele pandemien:

- Vi har valgt å fokusere på det vi kan og skal gjøre, nemlig å lage teater. Derfor har vi holdt hjulene i gang gjennom hele pandemien. Størst usikkerhet har det vært til om vi får spille det vi har laget for publikum. Nå er vi veldig glade for at vi får en ny mulighet til å reise til noen av de stedene det ikke var mulig å besøke i februar og mars, og det er positivt at 100 publikummere kan få være i salen.

Hei kjære heim er produsert av Turnéteatret i Trøndelag, i samarbeid med Trøndelag Teater.