VELKOMMEN TIL KURSHELG PÅ TURNÉTEATRET I TRØNDELAG

Er du glad i å skape med hendene og vil lære mer om visuelle kunstneriske uttrykk? Meld deg på!

Kurs Ti T

Meld deg på her: www.teatersamlag.no

Påmeldingsfrist 6.april!
KUN 12 plasser til hvert kurs, grip sjansen!

I samarbeid med Trøndelag Teatersamlag tilbyr vi kreativt kurs i sminke, kostyme, rekvisitt og scenografi 14. og 15. april i Norges nyeste teaterhus i Verdal. 

Våre kursholdere er: 

Kostymekurs ved Berit Haltvik With

Rekvisittmakerkurs ved Heidi Lian

Scenografikurs ved Per Kristian Solbakken

Sminkekurs ved Leo Thörn

Les mer om kursene, Berit, Heidi, Per Kristian og Leo lenger ned på siden.


Kanskje er dere i gang med egen produksjon eller har behov for litt faglig påfyll? 

Påmelding også via Facebook

Påmeldingsfrist 6.april!


INFORMASJON OM KURSENE OG KURSHOLDERNE.

Per Kristian

Per Krisitian Solbakken har jobbet som scenograf og kostymedesigner ved Trøndelag Teater og har hatt flere utstillinger med foto, billedkunst og skulptur.

Født i Stjørdal for 65 år siden. Foreldre tok han alltid med til Trøndelag Teater for å se barneforestillinger da han var liten. Per Kristian glemmer aldri når den nystrøkne skjorten hang på nøkkelen øverst på skapet i stuen. Det var et sikkert tegn på at de da skulle i teateret. 

Han startet sin karriere som scenograf og kostymedesigner allerede da.Etter å ha vært på teateret laget han ofte sine egne versjoner av scenografi og kostymer. Alle skoesker og tegneblokker ble da flittig brukt. Som voksen har han jobbet som scenograf og kostymedesigner ved Trøndelag Teater i nesten 35 år. Han har også hatt flere utstillinger med foto, billedkunst og skulptur. Siste utstilling var «Farfabula» i Kimen kulturhus, Stjørdal.


- Kurset vil gå over to dager og vi bygger blant annet scenografien/stemningsbildet ut fra en tekst, sier Per Kristian Solbakken, som gleder seg til å komme på Turnéteatret.

Vi bygger scenografien/stemningsbildet ut fra teksten:

Nytt imellom oss (Kari Bremnes)

Det e kommet nåkka nytt imellom oss, nåkka som vi ikkje kan forklare

trur du at det bære e et blaff, trur du vi kan få det te å vare

kanskje e det nåkka vi har hatt, nåkka som vi langsomt gikk ifra

uten at vi skjønte ka som skjedde, uten at vi vesste ka det va.

Det e kommet nåkka nytt imellom oss, eller det e kommet nå tebake

kommet gjennom vinduet ei natt, sotte sæ i veggan og i taket

kommet hit med alt vi hadde glemt, funnet vårres hemmelige blikk

uten at vi skjønte at det skjedde, uten at vi fatta ka vi fikk.

Det e kommet nåkka nytt imellom oss, trur du vi kan få det te å bli her

livet e en sang vi ikkje kan, og nu går den akkurat forbi her

det du har I øyan dine nu, det som gjor at vannet blei te vin

uten at vi skjønte at det skjedde, og at det va vi som slapp det inn.


Fra Ide til modell.

Scenerommet

Skisser - ideer

Materialvalg

Maleteknikker

Struktur/overflater

Video

Animasjon

Lys i forhold til materialvalg

Lyd 


Vi lager vår egen modell.

Ta med papp, saks, kniv, lim, linjal, fargeskrin, pensler og materialer som du kan bruke i forbindelse med å lage din egen scenografi. Det er alltid bedre å ta med for mye en for lite av det du ser for deg at du kan bruke. Bruk fantasien.  

Presentasjon av egen modell. Vi presenterer våre modeller, og setter de opp til utstilling for andre deltagere fra de andre kursene.Bilde Berit Haltvik With

Berit Haltvik With er kostymedesigner med base ved Teateratelier i Trondheim. Hun har designet og produsert kostymer til ulike prosjekter innen teater, dans, klovning og TV/Film siden 2002. 

Fokusområde for hennes arbeide er utforsking av det estetiske formidlingspotensialet i kostymet og design gjennom håndverk. Hun har også holdt flere kurs innen kostyme- og redesign. I 2017 var hun Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. 

Er du glad i å skape noe med hendene og vil lære mer om kostymeproduksjon?

Er du film og teaterinteressert og ønsker å få mer innsikt i hvorfor vi leser ulike karakterer som vi gjør? 

I dette kurset skal man lære å skape en visuell fortelling gjennom kostymer, tenke kreativt og praktisk. Skape en karakter, gjøre en visuell tolkning av en tekst, og planlegge kostymearbeidet i en teaterproduksjon.


PLAN FOR KOSTYMERARBEIDET:

Lørdag: -Å skape en visuell fortelling gjennom kostymer -å tenke kreativt og å tenke praktisk;Vi skaper en karakter -Visuell tolkning av en tekst og praktiske gruppeoppgaver -Planlegging av kostymearbeidet i en teaterproduksjon -Vi planlegger dag to.

Søndag: -Arbeid rundt tema ønsket av deltakerne. -Enkle og praktiske råd om søm og omsøm av kostymer.

Kurset tilpasses deltakernes behov og nivå så langt som mulig.
Bilde Heidi Lian

Heidi Lian er en rekvisittmaker og dekormaler fra Trondheim. 

Heidi tok BA Hons som Scenic Artist ved Rose Bruford College i London i 2011. Hun hae jobbet et år som rekvisittmaker og dekor maler ved Operaen i Kristiansund, og 4 år som rekvisittmaker ved Kilden i Kristiansand. For tiden har hun base i Trondheim hvor hun har et lite verksted og tar imot freelanceoppdrag.

Hun jobber mye med forskjellige materialer og teknikker for å oppnå best mulig kvalitet på de produktene hun lager. 

Dette er et nybegynnerkurs for folk som er interesserte i rekvisitter innen teater, revy, tv, film eller levende rollespill/laiv. Det passer fint for de som deltok på rekvisittkurset før jul, siden vi går videre i hvordan vi kan avstøpe, men det er ikke nødvendig å ha deltatt på det.

I teater- og filmverdenen kommer man ofte over utfordringen med å lage rekvisitter som skal brukes på en slik måte at det er trygt for de involverte på scenen. Her skal vi lære hvordan vi kan løse dette ved å lage myke, ikke-skadelige kopier av ting som likevel skal se realistiske ut på scenen. 

På dette kurset skal vi lære noen enkle avstøpningsteknikker. Vi skal også lære å lage todelte former til bruk i avstøpningen. Målet på disse to dagene er at hver deltaker skal få avstøpe hvert sitt valgte objekt.

Ta med forslag til hva dere selv vil ha avstøpt, bare husk å tenke litt enkle former. Er det for mange ujevnheter på objektet, eller det har for mange innhuk, er det ikke sikkert vi får det ut av formen. Vi kan heller ikke lage for flate objekter som kniver, dette er fordi det ferdig resultatet blir for mjukt. Vi kommer til å gå gjennom det dere har med, Heidi tar også med ting dere kan bruke. 

Det er viktig at deltagerne tar med klær de ikke er redde for å søle til. 
Bilde Leo Thörn

Leo Thörn er frilans maskør og parykkmaker innen TV, film og teater.

Hun har bodd og arbeidet i Trondheim siden 2014, der hun har sin arbeidsplass og verksted, Teaterateliér, sammen med bl. a. Berit Haltvik With. Hun tar oppdrag innen maske, parykkdesign og special effects over hele Norge, og har også drevet en del kursvirksomhet innen teatermaskering, først og fremst rettet mot barn og unge. Hun er utdannet i Sverige og har arbeidet profesjonelt som maskør og rekvisittmaker siden 2009.

Hennes grunntanke, både i eget arbeide med maskedesign for scenen og med kurs i teatermaskering, er å øke forståelsen for hvordan vi kommuniserer med vår overflate, hvordan vi ser ut.

Kurset er for deg som er interessert i teatersminke – kanskje har du prøvd det før og vil lære mer? Kanskje er du nybegynner? Uansett, du behøver ingen forkunnskaper, vi går igjennom grunnprinsippene steg for steg! 

Vi går igjennom hvordan man skaper store effekter og uttrykk med små midler – med tips og tricks for både vanlig scenesminke og spesialeffekter. Arr, kviser, zombie? Prinsesse eller pirat? Hva skal man tenke på når man designer en tydelig karakter? Kom gjerne med egne ideér, om det er noe spesielt du vil prøve på innen maske og parykk. Vi går også igjennom grunnstegene i hvordan man ruller opp hår for å kunne feste parykk og styler hår for scenen.

Ta med egen mascara, klær som tåler sminke og blod(fake)!PRAKTISK INFORMASJON

Fasade Ti T

Kurssted: Teaterhuset til Turnéteatret i Trøndelag, Johannes Minsaas Plass 4, 7650 Verdal.

Kursstart: Lørdag 14.april kl.11:30. (Registrering fra kl.11:00).

Kursavslutning: Søndag 15. Februar kl.17:00.

Påmelding:
Skjer via www.teatersamlag.no

Kursavgift:
Kr.400,- pr. person.

Hotell lørdag-søndag:
Stiklestad Park Hotell, Enkelt- eller dobbeltrom, kr 790,-/890,-