VELKOMMEN TIL KURSHELG PÅ TURNÉTEATRET

Er du glad i å skape med hendene og vil lære om kostymeproduksjon? Vil du lage en avstøpning av ditt eget ansikt? Meld deg på:)

Tt Rtj Web- Kurset vil gå over to dager og gi praktiske råd og tips i kostymeproduksjon, sier Berit Haltvik With, som gleder seg til å komme på turnéteatret.

(Foto: Therese Lee Støver)

Meld deg på her: www.teatersamlag.no

Påmeldingsfrist 1.desember!

I samarbeid med Trøndelag Teatersamlag tilbyr vi kreativt kurs i kostyme- og rekvisittproduksjon 9. og 10. desember på Norges nyeste teaterhus i Verdal. 

Våre kursholdere er: 

Kostymekurs ved Berit Haltvik With

Rekvisittmakerkurs ved Heidi Lian

Les mer om Berit og Heidi under.

Vi har topp moderne fasiliteter på teaterhuset, og som kursdeltaker får du mulighet til å se vår juleforestilling Reisen Til Julestjernen , som er et samarbeid med Verdal Teaterlag.

Faglig påfyll

Kanskje er dere i gang med egen juleproduksjon eller har premiere en gang på nyåret og har behov for litt faglig påfyll? 

Påmelding også via Facebook

Påmeldingsfrist 1.desember!

Kostymekurs

Berit Haltvik With er kostymedesigner med base ved Teateratelier i Trondheim. Hun har designet og produsert kostymer til ulike prosjekter innen teater, dans, klovning og TV/Film siden 2002. 

Fokusområde for hennes arbeide er utforsking av det estetiske formidlingspotensialet i kostymet og design gjennom håndverk. Hun har også holdt flere kurs innen kostyme- og redesign. I 2017 er hun Fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. 

Er du glad i å skape noe med hendene og vil lære mer om kostymeproduksjon?

Er du film og teaterinteressert og ønsker å få mer innsikt i hvorfor vi leser ulike karakterer som vi gjør? 

I dette kurset skal man lære å skape en visuell fortelling gjennom kostymer, tenke kreativt og praktisk. Skape en karakter, gjøre en visuell tolkning av en tekst, og planlegge kostymearbeidet i en teaterproduksjon.

Ta gjerne med egen symaskin.

PLAN FOR HELGEN KOSTYMER:

Lørdag: -Å skape en visuell fortelling gjennom kostymer -å tenke kreativt og å tenke praktisk;Vi skaper en karakter -Visuell tolkning av en tekst og praktiske gruppeoppgaver -Planlegging av kostymearbeidet i en teaterproduksjon -Vi planlegger dag to.

Søndag: -Arbeid rundt tema ønsket av deltakerne. -Enkle og praktiske råd om søm og omsøm av kostymer.

Kurset tilpasses deltakernes behov og nivå så langt som mulig.

- På dette kurset skal vi ta avastøpning av alle kursdeltakernes ansikt.

Løvetann Og Prinsen 1

Heidi Lian er en rekvisittmaker og dekormaler fra Trondheim. 

Tok BA Hons som Scenic Artist ved Rose Bruford College i London i 2011. Hun jobbet et år som rekvisittmaker og dekor maler ved Operaen i Kristiansund, og 4 år som rekvisittmaker ved Kilden i Kristiansand. For tiden har hun base i Trondheim hvor hun har et lite verksted og tar imot freelanceoppdrag.

Hun jobber mye med forskjellige materialer og teknikker for å oppnå best mulig kvalitet på de produktene hun lager. 

Dette kurset passer godt for folk som ønsker noe basis kunnskap innen rekvisittmakeryrket, eller om du bare ønsker noe oppfriskning i hvordan man tar enkle avstøpninger, og hvilket materiale som er best å bruke.

På dette kurset skal vi ta avstøpning av alle kursdeltagernes ansikt. Ut i fra dette skal alle få hvert sitt ansikt i gips som vi skal jobbe videre med. Deretter skal dere jobbe med leire på disse gipsansiktene for å skape en maske som er tilpasset ditt eget ansikt. Til slutt skal blir det brukt pappmasje eller silkepapir til å lage selve masken. 

Det er viktig at deltagerne tar med klær de ikke er redde for å søle til. 

PRAKTISK INFORMASJON

Påmelding 
Skjer via www.teatersamlag.no
Kursavgift 
Kr 400,- pr person. 
Billett til Reisen til Julestjernen 
Lørdag kl 18.00, kr 270,- pr person
Hotell Lørdag-Søndag 
Stiklestad Park Hotell, Enkelt- eller dobbeltrom, kr 790,-/890,-