Kom inn i varmen og få den gode julestemningen med Reisen til julestjernen.

Verdal Teaterlag og Turnéteatret i Trøndelag garanterer julestemning med Sverre Brandts kjente og kjære julefortelling om Sonja og julestjerna.

Vi er i et kongerike i Eventyrland. Der bor lille prinsesse Gulltopp med sin mor og far som er kongen og dronningen. Gulltopp vil ha den ekte julestjernen på treet når det blir jul, og derfor går hun ut i vinterkulda på julenatten for å lete etter julestjernen. Men hun kommer aldri tilbake igjen.

Det blir mørkt og trist på slottet, og dronningen dør av sorg over å ha mistet sin lille datter. I fortvilelse kaster kongen en forbannelse over julestjernen, som gjør at den slukner. Bare Gulltopp kan få den til å skinne igjen.

Mange år senere kommer en ung jente tilfeldig til slottet. Det er igjen julaften og Sonja (Gulltopp) er blitt en vakker ung pike. Når Sonja får høre om kongens sorg, tilbyr hun seg å finne julestjernen for kongen, slik at han kan få sin datter og julestjerna tilbake. Vismenn har nemlig spådd at hvis stjernen begynner å lyse igjen, så vil også prinsessen komme tilbake. Sonja går ut i skogen for å finne julestjernen for kongen.


Manusforfatter: Sverre Brandt

Musikk: Johan Halvorsen

Regi: Ane Aass

Scenografi: Monica Nestvold

Koreografi: Hulda Vestvik 

Kostyme: Jenny Hilmo Teig

Lyd og lys: Turnéteatret i Trøndelag

I rollene: Julie Vikestad OIsen, Tore B. Granås med flere.