To ord!

En absurd og poetisk forestilling om det essensielle i livet

En absurd og poetisk forestilling om det essensielle i livet

7. mars

Forestilling

TO ORD! ER EN MONOLOG SKREVET AV FRANSK PHILIPPE DORIN PRISBELØNT OG MARKANT SAMTIDSDRAMATIKER FOR BARN OG UNGDOM.

På scenen er det en kvinne, en stol, en veske. Opp av vesken sin tar hun ulike gjenstander, en etter en. En slags absurd og eksistensiell vareopptelling, som alltid starter med «Jeg liker… jeg». Hun "liker” vesken sin, fargen på vesken, tuben med krem, korken til tube med krem, og de 500 000 euro.

Det er noe befriende fandenivoldsk og rett-på-sak med hovedpersonen i stykket. En slags Bonnie fra «Bonnie and Clyde» eller Winnie fra «Deilige dager» av Beckett.

Litt etter litt, mens hennes vesken gradvis tømmes, blir publikum vitne til en absurd historie. Det er hele livet hennes som brettes ut foran oss. Innholdet er ikke stort, men det lille som finnes, er ikke et vakkert syn. Det er type gjenstander som hun tar ut fra vesken som litt etter litt skaper dramatisk spenning. En liten notisbok er verdt like mye som en purre eller en bunke med 500.000 euro. Og det er vi, tilskuere, som bygger tråden til denne jentens liv i hodene våre.

Philippe Dorins ord går som ofte til det essensielle i livet: å klare å spise, å klare å sove, å fylle sin ensomhet, å ikke glemme, å komme seg ut av problemer. Dorins univers har mye felles med Saglioccos scenisk språk. Den finurlige humoren og elementer av det poetisk-absurde, men teksten har også en dybde, et lag av mørkt alvor.

Forestillingen er produsert, med støtte fra Spenn, Fond for Lyd og Bilde, Fond For Utøvende Kunstnere, Telemark fylkeskommune og Porsgrunn kommune.

Regi: Anne Mali Sæther
Komponist/musikk: Magnus Børmark
Lysdesign: Jean Vincent Kerebel
Forfatter/tekst: Phillipe Dorin
Oversetter fra fransk til norsk: Christine Amadou
Med: Guandaline Sagliocco