Teskjekjerringas julestri

Med kjente julesanger og teatermagi

Med kjente julesanger og teatermagi

12. november - 18. desember

Forestilling • Barn og Familie

Mange av oss er vokst opp med Alf Prøysen og hans lune historier, hans kloke og morsomme sanger fulle av varme og livserfaring. Nå er det på tide å ta denne gaven av en juleforestilling opp på teaterscenen igjen.

I forestillingen reiser vi inn i Prøysens univers sammen med Teskjekjerringa og mannen hennes. De er midt i juleforberedelsene og som for alle oss andre er det gulv som skal vaskes, ved som skal bæres, julenek som skal henges opp og juletre som både skal hogges og pyntes. Gjøremålene er mange, men sammen gyver de løs på oppgavene med godt humør, sang og dans.

Teskjeskjerringa og mannen er et trivelig ektepar som sikkert ligner på mange andre par. Men så er de jo ikke helt vanlige, for kjerringa har det med å bli så lita som ei teskje. Rett som det er, og aller helst når det passer som dårligst.

Teskjekjerringas julestri handler om å være annerledes og helt vanlig på samme tid. Det handler om å være oppfinnsom og snarrådig i umulige situasjoner. Men først av alt handler det om det å være sammen og å glede seg til jul.

Forestillingen er full av musikk og kjente julesanger. Og med ren og skjær teatermagi får vi møte teskjekjerringa som både bitte-bitte-liten og stor.

Basert på bøker av: Alf Prøysen
Dramatisering: Ragnar Dyresen og Marit Kolbræk
Regissør: Nora Evensen
Scenograf og kostymedesigner: Sir Grand Lear v/Ingvild Rømo Grande
Kostymemaker: Berit Haltvik With
Maske: Leo Thörn
Dukkemaker: Marthe Brandt
Lysdesigner: Geir Ola Brattaker
Med: Helga Haga og Tore B. Granås
Trekkspiller: Ronny Kjøsen