Sommerteaterskole

Fra idé til forestilling på en uke

Fra idé til forestilling på en uke

21. juni - 25. juni

Arrangement • Kurs

Velkommen til en uke med teater og lek - ny kunnskap og nye venner!

På årets sommerteaterskole skal vi jobbe med prosessen fra ide til forestilling. Deltakerne skal sammen med instruktøren finne situasjoner og karakterer som skal få bli med oss gjennom uka og til avslutningsforestilling for familie på kursets siste dag, fredag.

For å lage en forestilling er det mye som skal falle på plass: Først kommer idéen, så kommer arbeidet for å utvikle idéen med tekst og regi.

Videre skal kostyme, sminke, musikk, scenografi og lysdesign virke sammen med teksten. Vi skal jobbe med alle disse punktene, og i tillegg benytte oss av fasilitetene i Teaterhuset til Turnéteatret i Trøndelag.

I løpet av uka jobber vi med:

- Tekst- og situasjonsforståelse

- Innsikt i samspill og dialog på scenen

- Teknikker for å skape en karakter og andre skuespillerteknikker

Kari Wist Holmen leder sommerteaterskolen

Kari er utdannet skuespiller ved Nordisk Institutt for Scene og Studio (2008-2011) og er til daglig frilanser innen teater, film og TV. Foruten å arbeide som skuespiller jobber Kari som regissør, dramatiker, teaterpedagog og produsent. Sammen med Gunhild Hjertaas driver Kari Holmen/Hjertaas AS, et firma for teaterproduksjon av store og små forestillinger, for profesjonelle og for amatørteatergrupper.

De siste årene har Kari blant annet hatt regi på russerevy, dubbet for NRK Super, vært instruktør for flere amatørteatre, spilt juleforestilling, produsert konserter og teater og turnert gjennom Den kulturelle skolesekken.

Praktisk informasjon

Sommerteaterskolen varer mandag til fredag klokken 10.00-16.00, på Turnéteatret i Trøndelag. Sommerteaterskolen avsluttes med forestilling fredag klokken 14.30.

Alle teaterinteresserte ungdommer i alderen 13-16 år kan delta.

Påmelding innen 17.juni.

Pris: 2200,-

Ordinære Forestillinger