Snøhula

En hjertevarm familieforestilling med julestemningsgaranti!

En hjertevarm familieforestilling med julestemningsgaranti!

21. november - 7. januar

Forestilling

Sigurd er sju år og familien hans har fått motorstopp!

Pappa har flyttet ut, og hjemme er alt bare kaos. Det er rot over alt, snøen laver ned og legger seg i oppkjørselen, og lyspæra i gangen virker ikke. På toppen av det hele er det snart jul. Sigurd og den gretne storesøstera hans Selma skal feire juleaften sammen med mamma og mormor. Pappa, stakkars, skal feire julaften helt alene.

Sigurd får nok. Han bestemmer seg for å feire jul på egen hånd og sniker seg ut av huset. Sigurd finner en spade og begynner å grave i snøen. Han graver en snøhule. En stor en. Med stue, kjøkken, korridorer og soverom. Her skal han være, men alene blir han ikke. Mens han sitter i Snøhula får han plutselig besøk av både «Drømmefamilien», «Latterfnatten», «Sinnaproppen» og «Tårepersen». Og mens snøhula smelter ned rundt Sigurd, kommer plutselig mamma og pappa…

”Snøhula” er inspirert av en sang av Rasmus og Verdens Beste Band. Forestillingen er nyskrevet av Rasmus Rohde og Ane Aass, og utviklet bl.a. gjennom intervjuer med nord-trønderske barn. Selv om temaet er sårt, er dette en forestilling full av glede, underfundige observasjoner, kul musikk og en dose julemagi!

«"Snøhula er rett og slett deilig teater. [...] For barn er dette rett og slett en flott innføring i teaterets magi og mangfold."»

Trønderavisa

«"Gjennom møter med de tre Alice i eventyrland-inspirerte fantasifigurene latterfnatten, sinnamannen og tårepersen får Sigurd tatt i bruk tre viktige redskaper for å bearbeide følelsene sine. [...] Snøhula er en upretensiøs, men tankevekkende forestilling."»

Adresseavisen

«"Men sjølv om dette er vanskelig, vondt og ganske sårt, gjer Aass og Rohde det så varmt og poetisk, ja nesten litt humoristisk at dette blir ei framsyning til verkeleg å bli glad i. [...] Gradvis er den verkelige verda og sosialrealismen på veg inn i barneteateret, og når det blir gjort så dyktig [...] er det berre å helse fenomenet velkomen."»

Amund Grimstad

Av: Ane Aass og Rasmus Rohde
Regi: Ane Aass
Musikk: Rasmus Rohde
Scenografi og kostymedesign: Gjermund Andresen
Lysdesign: Geir Ola Brattaker
Kostyme - og rekvisittmaker: Berit Haltvik With
Maske: Leo Thörn
Med: Kristoffer Hjulstad
Siri Gjære
Silje Lindberg
Tore B. Granås