Ruffen og drageslottet

Ruffen og drageslottet er en spektakulær familieforestilling med sjøormer, drager og en heltemodig Samuraikatt!

Ruffen og drageslottet er en spektakulær familieforestilling med sjøormer, drager og en heltemodig Samuraikatt!

25. oktober

Forestilling • Barn og Familie

Handlingen er lagt til Norge og Japan (og reisen mellom disse), og formen er inspirert av japansk estetikk og dukketeaterteknikker.

Når stykket begynner er Bestemor og Onkel Ludvig bekymret for Ruffen, som er så lei seg for tiden. Han har fått brev venninnen hans, Hamayoko, og hun har det ikke bra. Det er store problemer der hun bor, men hun vet ikke hva som er galt.

Ruffen ønsker å dra til Japan for å besøke Hamayoko, men ser det som en umulighet. Det er jo på andre siden av kloden! Ruffen og onkel Ludvig snakker om å gripe sjansene livet tilbyr. Selv har onkel Ludvig angret alle sine dager på at han ikke reiste til Seljord for å besøke en sjøormfrøken der... Bestemor støtter opp om reisen, og Ruffen drar av sted. I det han har dratt kommer Sladreormene, og kan frydefullt fortelle at det er uvanlig mange jordskjelv i Japan for tiden… Uforklarlig mange… Det står i Sjøormposten! En farlig ferd, altså, men nå er det for sent. Ruffen er på vei…

Tor-Åge Bringsværds historier om sjøormen Ruffen har gledet barn og voksne siden den første boken kom ut i 1973. Den siste av i alt seks historier kom i 2007, og i 2008 kom Den Store Ruffenboken, med alle seks historiene samlet. Bringsværds historier er uløselig knyttet til Thore Hansens vakre, humoristiske og magiske illustrasjoner.

Av: Torunn Tusj, basert på boken Ruffen og Drageslottet av Tor-Åge Bringsværd og Thore Hansen
Regi: Torunn Tusj
Scenografi/kostymer: Gjermund Andresen
Dukker: Kari Noreger
Komponist: Eirik Bøhn Berntsen
Lysdesign: J Johan Haugen
Dramaturg: Njål Mjøs
Med: Linda Mathisen
Jan Holden,
Hanne Dahle
Gerd Kaisa Vorren
Terje Halsvik