Romeo + Julie

En tragikomedie om parforholdets lyse og mørke sider

En tragikomedie om parforholdets lyse og mørke sider

24. januar - 1. februar

Forestilling

Hva hadde skjedd om Romeo og Julie faktisk fikk hverandre? Hva ville skjedd om de flyttet sammen og måtte forholde seg til husarbeid, handlelister og utroskap? I Julie + Romeo utforsker Katja Brita Lindeberg samtidens kjærlighetsidealer og klisjéer.

I forestillingen møter vi to klovner som gjør sin egen tolkning av Shakespeares ”Romeo og Julie”. Vi blir vitne til hvordan drømmen om kjærligheten kolliderer med hverdagen: Forskjellene er store og viljen er delt, samtidig skal glansbildet av det perfekte samliv opprettholdes. Klovnens lekenhet snur etablerte sannheter på hodet og gjør det mulig å dykke ned i klisjéene. Som arketype er klovnen en forstørrelse av en selv; en usensurert, leken og naken versjon som lever ut sine impulser til det fulle.

Man spiller ikke klovn, man er klovn – og Katja Brita Lindeberg er en av landes beste klovner. Hun beskriver klovning som en frigjørende kunstform: Klovnen bruker leken til å løfte fram paradoksene i det å være menneske. Vi kan le av vår egen ufullkommenhet og vi blir bekreftet i det vi strever med. En klovn leker med livet, samtidig som klovnen er en av de som tar livet mest på alvor.

Konsept: Katja Brita Lindeberg
Manus: Katja Brita Lindeberg
Hans Petter Nilsen
Nora Evensen
Kajsa Englund
Frode Eggen
Regi: Nora Evensen
Veileder i klovn: Kajsa Englund
Kostymer: Berit Haltvik With
Rekvisitter: Katja Brita Lindeberg
Scenografi: Ørjan Wiklund
Musikk og lyd: Magnus Børmark
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Foto: Theodor With
Produsent: Katja Brita Lindeberg Produksjoner
Co-produsent: Teaterhuset Avant Garden
Julie: Katja Brita Lindeberg
Romeo: Frode Eggen