Kunst

Hva er kunst? Hvor mye sannhet tåler et vennskap?

Hva er kunst? Hvor mye sannhet tåler et vennskap?

25. oktober

Forestilling

Følelsene settes i sving for tre kamerater når en av dem kjøper et maleri. Maleriet er dyrt og moderne, så moderne at det for de fleste fremstår som helt hvitt. Er dette kunst eller er kameraten en overfladisk idiot som kjøper seg kulturell status? Gjennom heftige diskusjoner, baksnakking og fysiske angrep avdekkes kameratenes forskjellige standpunkter og deres relasjon til hverandre.

Med trekløveret Hans Petter Nilsen, Terje Ranes og Tore B. Granås i rollene garanterer vi en fornøyelig kveld, med rikelig rom for latter og refleksjon.

Yasmina Reza er en av verdens mest spilte nålevende dramatikere. KUNST hadde urpremiere i Frankrike i 1994. Stykket har gått sin seiersgang verden rundt og var blant annet en publikums- og kritikersuksess på Nationaltheatret høsten 2011. Stykket har vunnet det meste som kan vinnes av prestisjetunge priser og er en moderne klassiker!

«"Noe slåssing, mye drama, enda mer moro; og ganske mange ord til ettertanke bys det på i "Kunst»."»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«"Et hvitt lerret til 500.000 kroner er utgangspunktet for en intens diskusjon mellom tre kamerater. Og det er en interessant opplevelse man får være med på i halvannen time."»

Ellen Marie Stølan, Trønderavisa

«"Det er mye tekst, og ein verbal pingpong som set store krav til timing og presisjon, og alt dette fungerer til fulle."»

Amund Grimstad, Klassekampen

Av: Yasmina Reza
Oversettelse: Christine Amadou
Regi: Maren Elisabeth Bjørseth
Dramaturg: Kristofer Blindheim Grønskag
Scenograf og kostymedesign: Olav Myrtvedt
Lysdesign: Eirik Brenne Torsethaugen
Musikk: Torgny Amdam
Med: Tore B. Granås
Hans Petter Nilsen
Terje Ranes
Teaterforlag: Nordiska ApS - København
ART de Yasmina Reza