Juvikfolke

Han finnes kanskje ikke i bokhandlene lengre, men Nord-Trøndelag Teater glemmer ikke Duun.

Han finnes kanskje ikke i bokhandlene lengre, men Nord-Trøndelag Teater glemmer ikke Duun.

1. oktober - 5. november

Forestilling

Vi topper høstens program med den storslåtte, norske slektssagaen Juvikfolke, hvor livet til seks generasjoner Juvikinger skildres med stor styrke, bitende karakteristikker, saftige replikker og fortettet livsvisdom gjennom forrige århundre og inn i vårt eget.

Forestillingen tar for seg siste del av fortellingen, der den moderne tiden er i ferd med å avløse bondekulturen. Sentralt står Laurits og Odin, begge med dype røtter i fortida, og med kjennskap til slektens sammenhenger og krav. Det handler om en slekts storhet og fall, om sosial makt og avmakt, om å ta valg, stå imot press og om å lengte til både et sted og etter kjærligheten. Det handler om mennesker i alle fasetter- og om livet som alltid går videre.
Nord-trønder, merittert skuespiller og regissør Paul Ottar Haga har omarbeidet Otto Homlungs originalmanus og er også regissør:

«At jeg får muligheten til dette, gjør meg både ydmyk og oppglødd. For en fryd det er å gi seg i kast med denne romansyklusen”, uttaler Haga og understreker at stoffet resonnerer enormt til hans trønderske lynne.

I sin samtid var Olav Duun møtt med stor respekt både i Norge og internasjonalt. Fra 1924 til 1939 var han kandidat til Nobelprisen i litteratur nesten hvert år. Det er derfor med stolthet og glede vi nå får muligheten til å gi vårt publikum et nytt og friskt innblikk i mesterens gnistrende diktning.

Dramatisering: Otto Homlung og Paul-Ottar Haga
Regi: Paul-Ottar Haga
Scenografi og kostymedesign: John Christian Alsaker
Komponist: Asgeir Skrove
Lysdesign: Geir Ola Brattaker
Kostymemaker: Jenny Hilmo Teig
Rekvisittmaker: Marie Steen Löwendahl
Med: Edvard Hægstad
Tore B. Granås
Lavrans Haga
Evy Kasseth Røsten
Hanna Børseth Rønningen