Hilderøya

En mann kunne ikke velge mellom to søstre. Så valgte livet for ham. Om da kåtskap og begjær skygget for den store kjærligheten.

En mann kunne ikke velge mellom to søstre. Så valgte livet for ham. Om da kåtskap og begjær skygget for den store kjærligheten.

13. september - 6. oktober

Forestilling

Svein er på Hilderøya, en øy fylt til randen med kjærlighet, ubesluttsomhet og svik. Han slites mellom to kvinner og sine egne følelser for dem begge: Hanna, den snille, trygge og forutsigbare. Herborg den erotiske og viljesterke. Hvem skal han velge? Svein sliter med å gjøre sine valg, mens Etvart Jørgen spøker i bakgrunnen.

Hilderøya handler om de valgene vi tar og om å lengte etter den vi valgte bort. Ville du valgt den samme på nytt?

Olav Duun – en bauta innen norsk litteratur

Olav Duun hentet inspirasjon, estetikk og stemninger fra landskapet han hadde omkring seg da han vokste opp; Trøndelagskysten med sine øyer og sin befolkning av fiskere og bønder. Duun har lokal tilhørighet, men er en nasjonal størrelse. Noen mener han er den største av alle våre forfattere. Han var nære ved å vinne nobelprisen ved flere anledninger i perioden 1924-39, og det vakte både forbauselse og sinne at han aldri mottok denne utmerkelsen.

Hilderøya er en av de tidlige bøkene til Olav Duun. Den berører like fullt mye av kjerneproblematikken som er sentral i hele hans forfatterskap: Kampen mellom det gode og det onde, menneskesinnets mangfold, naturen som tiltrekker og truer.

Av: Olav Duun
Manus og scenisk tilrettelegging: Otto Homlung
Komponist: Asgeir Skrove
Lysdesign: Simen Høy Aasheim
Kostymedesign: Berit Haltvik With
Maske: Leo Thörn
Piano: Trygve Brøske
Cello: Øyvind Gimse
Med: Helga Haga
Tore B. Granås