Garage

Om skapertrang og mennesker som kreative vesen. I samarbeid med Cirka Teater.

Om skapertrang og mennesker som kreative vesen. I samarbeid med Cirka Teater.

9. september - 10. november

Forestilling

Garage tar utgangspunkt i et omreisende verksted. Et verksted som reparerer det meste, men på en helt egen og uortodoks måte. Ting blir ikke nødvendigvis satt tilbake til sin opprinnelige stand, heller tvert imot. Alt som repareres og skapes går inn i en større konstruksjon som står i verkstedet.

I et felles prosjekt bygger og justerer to mekanikere på denne konstruksjonen, som blir mer kompleks og avansert gjennom forestillingen. Konstruksjonen har tilsynelatende ingen funksjon, utover at den ved flere anledninger blir forsøkt startet, med til dels katastrofale konsekvenser. I siste del av forestillingen, når alt drivstoff og strøm er brukt opp, bygger de en vindmølle for å gi maskinen den energien den trenger. Dette resulterer i et fantastisk fyrverkeri som sender lys, musikk, røyk, farger, stråler, gnist og glede i alle retninger og dimensjoner. En maskin i en organisk, mekanisk og fantastisk symbiose.

Verken publikum eller de på scenen vet eller forstår underveis i forestillingen hvor installasjonen er på vei. Det er selve det å skape som er det overordnede. De leter ikke etter svar, men søker etter prosessen å skape.

Forestillingen har ingen dialog, men mye mekanikk. Små oppgaver løses med store prosesser.

«"Mot slutten av den fantastiske timen i selskap med Bergers fantastiske maskiner, vil du bare bli sittende og gape. (...) To øyne er på langt nær nok når du prøver å få med deg alt som skjer mot slutten når maskinene på skrotnisseverkstedet samhandler på episk nivå."»

Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

«"Framsyninga er ein hyllest til undringa og kreativiteten der inga oppgåve er for lita til å bli løyst omstendelig og grundig."»

Amund Grimstad, Klassekampen

Idé og konsept: Cirka Teater
Regi: Espen Dekko
Scenografi: Gilles Berger
Kostymedesign: Jenny Hilmo Teig
Musikk: Martin Smidt
Illustratør: Ina Sæther Berger
Koreografikonsulent Silje Michaela Kvalheim
Med: Paal Viken Bakke
Gilles Berger