Fysikerne

Bli med på en absurd, morsom og hjertevarm reise til en helt unik nerveklinikk i Sveits.

Bli med på en absurd, morsom og hjertevarm reise til en helt unik nerveklinikk i Sveits.

3. mars - 8. april

Forestilling

Hva foregår egentlig på den lille, falleferdige nerveklinikken langt oppe i den sveitsiske fjellheimen? Politiins-pektør Richard Voss er tilbake på anstalten for å etterforske det andre mordet på tre måneder. Nok en gang har en sykepleier blitt kvalt. men hvorfor er Albert Einstein og Sir Isaac Newton pasienter der? Og hvor frisk er egentlig overlegen, den pukkelryggede Dr. frk. Mathilde von Zahnd?

Fysikerne er skrevet av sveitsiske Friedrich Dürrenmatt og har siden utgivelsen i 1962 gått sin seiersgang over hele verden. Som enhver god, klassisk komedie, ligger det en åre av alvor

under overflaten. Forestillingen handler dypest sett om de etiske dilemmaene ny vitenskap fører med seg og erkjennelsen av at banebrytende teknologi også kan volde irreversible skader på mennesker og verden.

Den kunstneriske teamet bak forestillingen samarbeidet også om suksessen Nøtteknekkeren på Trøndelag Teater. I spissen står regissør Arvid Ones, med blant annet Ylvis-brødrene og Kvinner på randen på merittlisten.

«"Et teater i kjempeform"»

Namdalsavisa

Av: Friedrich Dürrenmatt
Regi: Arvid Ones
Sceografi og kostymedesign: Gjermund Andresen
Lysdesign: Eivind Myren
Maske og parykk: Helena Andersson
Kostymemaker: Berit Haltvik With
Rekvisittmaker: Marie Steen Löwendahl
Påkleder med maskeansvar: Leo Thörn
Med: Jorunn Kjellsby
Siri Schnell Juvik
Tore B. Granås
Ole Christian Gulvåg
Lars Jacobsen
Daniel Karlsson