Alle tiders julebord

Trondheims-fenomenet Adamseplene starter julefeiringen i nabofylket.

Trondheims-fenomenet Adamseplene starter julefeiringen i nabofylket.

16. november - 19. november

Forestilling

Det er duket for en løssluppen og hysterisk morsom komedie hvor den særnorske tradisjonen julebord legges under lupen.

Alle tiders julebord har blitt en viktig førjulstradisjon for mange i Trondheim, og er sett av over 35000 mennesker siden premieren i 1998. Forestillingen ble i mange år spilt i Theatercafeen og Gamle Scene på Trøndelag Teater, men har de siste årene blitt spilt utenfor teatret - rett og slett på grunn av for liten publikumskapasitet.

Forestillingen handler om Svein Berg og Kjell Rune Fjøstoft, to ensomme sjeler som sammen driver firmaet Lager&Angeros - import og salg av dobørster. For å markere at bedriften tilsynelatende går så det suser, bestemmer de seg for å invitere lokalsamfunnet til julebord hvor den trønderske musikalstjerna Mari Haugen Smistad er innleid for å fremførevakre juleklassikere. Svein og Kjell Rune har imidlertid vært på et lite vorspiel. De får en apertiff. De får akevittservering. De får påfyll. Og mens schnapsene fortsetter å komme prøver de to julebords-kameratene etter beste evne å være toastmastre i sitt eget arrangement. Til tross for en rekke uoverensstemmelser, vil de gjerne holde en god tone. Med andre ord. Det er julebord!

Høres det velkjent ut? I så fall er det kanskje hovedgrunnen til forestillingens mangeårige suksess i Trondheim. Adamseplene har i en årrekke blitt spurt om å ta denne latterbomba på turné og i år ble det endelig mulig. Velkommen til en helaften i gleden og pinlighetens tegn!

Av og med: Adamseplene
Hans Petter Nilsen
Ivar Nergaard
Gjestesartist: Mari Haugen Smistad
Kriss Stemland
Kelner: Gunhild Hjertaas
Regi: Nora Evensen