"03:08:38 - Tilstander av Unntak"

5. juni

Forestilling

Sommeren 2021 har det gått ti år siden terroren rammet Norge. Det er allerede historie, men en historie som på ingen måte er et avsluttet kapittel, verken historisk eller politisk.

Den 5 juni klokken 19:00, spilles Tore Vagn Lids forestilling «03:08:38 - Tilstander av Unntak» på Utøya, og vises som en direktesending til hele landet som en del av Heddadagene.

Av mange årsaker vil det bare være mulig for et fåtall inviterte mennesker å være fysisk tilstede på Utøya denne kvelden. Samtidig er 22. juli noe som angikk, og som fortsatt angår, en hel nasjon. Derfor har Transiteatret-Bergen invitert med seg tolv teatre fra hele landet til å åpne sine dører denne kvelden, fra Kristiansand til Kirkenes, fra Haugesund til Hamar. Da forestillingen hadde premiere, få uker før pandemien «stengte» Norge, var den allerede laget som et forsøk på å tenke internett og deling som en vesentlig del av selve teaterforestillingen.

Transiteatret-Bergen, med alle sine 16 medvirkende aktører, musikere, billedkunstnere og teknikere, samler seg denne kvelden på Utøya. Sekund for sekund, minutt for minutt, skal de forsøke å rekonstruere tiden det tok en ung mann å sprenge et norsk regjeringsbygg for så å henrette unge sosialdemokratiske politikere på en sommerleir: 03:08.38 - tre timer, åtte minutter og trettiåtte sekunder.

Produsert av Transiteatret-Bergen i samarbeid med: Wrap Arts Centre, Dramatikkens hus, Festspillene i Nord-Norge, Institutt for medievitenskap W. Goethe Universitet, (Frankfurt a.M.), Det Vestnorske Teatret og Vega Scene.

Støttet av Norsk kulturråd, Statens Kunstfond (DK), PAHN og Bergen kommune.

Mer informasjon om forestillingen www.transiteatret.no

««Det trengs bare en forestilling om 22 juli, denne»»

««At en minutt-for-minutt- teaterforestilling fra terrorangrepet 22. juli 2011 skulle bli noe av det mest meningsfylte jeg har sett på teater på lenge, hadde jeg ikke trodd.»»

Karen Frøysland Nystøyl, NRK

Tore Vagn Lid Regi og Audiovisuelt konsept
Arvid Pettersen Tegner
Øystein Nesheim Tegner
Terje Isungset Musiker
Per Jørgensen Musiker
Morten Skage Musiker
Tore Vagn Lid Musiker
Mathias Grønsdal Teknikk
Anders Elsruud Hultgreen Kamerateam (kamera)
Øystein Nesheim Kamerateam (tegning)
Christian F. Bleikli Kamerateam (lys)
Morten Skage Bass/teknikk
Idar Aaserud Løvlid Sanger
Hilda Annine Hasselberg Sanger
Ingvill Espedal Sanger
Tora Kristiane Finne Sanger
Karl Reksten Sanger
Alexander Fiske Fosse Sanger
Erlend Leinan Lund Sanger
Kikkis Holmaas Inspisient
Tor Christian F Bleikli Produsent

Ordinære Forestillinger