Turnéteatret i Trøndelag bidrar til bolyst

Turnéteatret i Trøndelag bidrar til bolyst


- Dette er en stor anerkjennelse for Turnéteatret og den jobben vi gjør hver dag. Vårt mandat er først og fremst å produsere og turnere med profesjonelt teater i hele Trøndelag, men vi har tatt et bevisst valg om å også være en aktiv samfunnsaktør. Teaterhuset med sin arkitektur og beliggenhet gir oss en unik mulighet til å være nettopp det, sier teatersjef Nora Evensen.

Prisen deles ut av Verdal kommune og Sparebank 1 SMN hvert år.

Juryens begrunnelse:

"Bolystprisen 2018 tildeles Turnéteatret i Trøndelag for å være et flott bygg som fungerer som kulturelt møtepunkt i Verdal med gode kulturelle innslag, og varierte arrangementer som når ut til et bredt publikum. Teatret er til glede for hele befolkningen, og bidrar til å skape engasjement i sentrum. Turnéteatret i Trøndelag bidrar til bolyst"

- Vi setter stor pris på tildelingen, men vi har aldri kommet dit vi er i dag uten et godt samarbeid med Verdal kommune, sier May-Britt Lagensen fra Trøndelag fylkeskommune, som eier Turnéteatret i Trøndelag. Skriver Trønder-Avisa.

Skaper bolyst

Videre skriver juryen i sin begrunnelse at Turnéteatret er et flott signalbygg i byen, og er i tillegg et kulturelt møtepunkt i Verdal. Det skal være et identitetsskapende og funksjonelt teaterbygg for hele regionen. Teatret er rustet til å produsere teaterforestillinger for hele Trøndelag, og fungerer som et kulturelt tyngdepunkt i nordlige del av Trøndelag.

På bildet:

Teatersjef Nora Evensen, produksjonsleder Marte Grande Tachezy og teknisk leder Øivind Holm mottok Bolystprisen med et stort smil.