For å få fart i kulturnæringen og scenekunsten i Trøndelag inviterer Turnéteatret til Scenetreff Trøndelag første helga i april.


Amatører og profesjonelle innen revy, teater og de forskjellige feltene innen scenekunst får dermed en etterlengtet arena for å bygge kompetanse og for å samles.

- Vi opplever et nærmest umettelig behov for kurs, og dette er noe vi kommer til å fortsette med på regelmessig basis. Vi har med oss dyktige kursholdere med allsidig erfaring, som kan gi verdifull kunnskap og inspirasjon til deltakerne. Samtidig har vi sett et behov for et treffpunkt mellom de som jobber i frilansfeltet og det rike amatørteatermiljøet i regionen, sier Nora Evensen, teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag.

Det blir kurs innen skuespillerfaget, skrivekurs med fokus på revymonologen, scenografi og produsentrollen.

Klikk på de ulike kursene for mer informasjon eller påmelding.

Trenger flere frie scenegrupper

- Det skjer mye på Scenefeltet i Trøndelag, både blant profesjonelle og amatører, men vi vet ikke alltid om hverandre. Styrken i Trøndelag ligger i samarbeid og utveksling mellom disse. Dessuten trenger vi flere frie scenegrupper i Trøndelag, men da må vi først avdekke hva som er behovet i regionen, sier daglig leder Hanna Vilja Sagmo i Norsk Revy, som også er en av innlederne i det faglige programmet.

Les mer om fagtreffet her.

- Tindved Kulturhage jobber med å utvikle kreative næringer og synes det er viktig å være med på å skape faglige og sosiale møteplasser slik som Scenetreff Trøndelag, sier daglig leder Anne Segtnan for Tindved Kulturhage.

Fagprogrammet fredag skal vise gode eksempler innen scenekunst, næringsliv og forskning. Forestillingen Fire begravelser og ett bryllup produsert av Teater Ibsen og Morten Joacim skal vises på teatrets hovedscene lørdag under scenetreffet.

Les mer om forestillingen Fire begravelser og ett bryllup her.

Den nye arenaen Scenetreff Trøndelag er et samarbeidsprosjekt mellom Turnéteatret i Trøndelag, Kulturkvartalet Verdal, Tindved Kulturhage, Verdal Næringsforum, Verdal kommune, Teatersamlaget i Trøndelag og Norsk revy.

Bildet er fra Bragerevyen (fra Tromsø) med nummeret «Rett fra fettlørva». Bragerevyen vant beste sceneprestasjon under NM i revy 2017 på Norsk Revyfestival.

FOTO: NRF/Tor Ivar Viken

Bildet viser kurs i scenelys på Teaterhuset i 2018. (Foto: Espen Storhaug)Bildet viser kurs i scenelys på Teaterhuset i 2018. (Foto: Espen Storhaug)
Teatersjef Nora Evensen gleder seg til å åpne dørene til Scenetreff Trøndelag første helga i april. (Foto: Alex)Teatersjef Nora Evensen gleder seg til å åpne dørene til Scenetreff Trøndelag første helga i april. (Foto: Alex)