- Vi kan le, vi kan gråte sammen og vi kan finne tilhørighet, fylkesordfører Tore O. Sandvik

Fylkesordfører Tore O. Sandvik i Trøndelag mener Turnéteatret i Trøndelag er en viktig faktor for å bygge fellesskap i Trøndelag.

- Dere gir oss identitet og tilhørighet i møtet med kunsten, sa Sandvik under markeringen av ettårsdagen til det nye teaterhuset.

Videre mener fylkesordføreren at vi må se teater for å bli bedre kjent med oss selv.

- Kanskje er det viktigere enn noen gang, nå som verden endrer seg så raskt, og vi får mange inntrykk, sier Sandvik.

- Jeg tror teatret, som kunsten, i bunn og grunn er et møte med oss selv, sier fylkesordføreren, og mener plasseringen av det nye teaterhuset er et godt utgangspunkt for å nå ut til hele Trøndelag.

- Vi vil ha et levende teaterhus

- Det har vært et spennende og begivenhetsrikt år med høy aktivitet i teaterhuset. Vi vil ha et levende teaterhus og ønsker alle velkommen til å ta huset i bruk, sier en feststemt teatersjef Nora Evensen, som er glad for at fylkesordføreren tok turen til Verdal for å feire ettårsdagen til teaterhuset.

- Jeg er spesielt glad for fylkesordførerens fokus på viktigheten av teater, sier Evensen.

- Teaterhuset gjør oss rustet til å produsere teaterforestillinger for hele Trøndelag, og samtidig skape et kulturelt tyngdepunkt i norddelen av det nye fylket, sier en stolt teatersjef, som starter teaterhøsten i neste uke med premiere på Hilderøya av Olav Duun.

- Hilderøya av Olav Duun er først ut, så kommer vi med ungdomsforestillingen NOOB av Rasmus Rohde og Ane Aass, sier Evensen.

Turnéteatret i Trøndelag feiret ettårsdagen til det nye teaterhuset med åpent hus for store og små.

- Det har vært full fest over hele huset i dag med kake, sirkus og trylleshow. Og vi er så glade for bidrag fra Verdal mannskor, Statsbygd mannsangforening, kulturskolen i Verdal og Verdal husflidslag, sier teatersjefen.

Stolt vertskommune

Ordfører Bjørn Iversen er stolt over det nye teaterhuset i Verdal.

- Vi har en levende kulturnæring i Verdal som skaper arbeidsplasser, det er vi stolte av og vi skal fortsette arbeidet med vekst og utvikling også i den kreative næringen, sier ordføreren, som feiret ettårsdagen sammen med teatersjefen og fylkesordføreren.

Kulturskolen i Verdal hadde installert seg på snekkerverkstedet med maskelaging (Foto: Silje Kolaas)Kulturskolen i Verdal hadde installert seg på snekkerverkstedet med maskelaging (Foto: Silje Kolaas)
Kristin Tyldum fra Verdal kulturskole feiret ettårsdagen til teaterhuset med maskelaging (Foto: Silje Kolaas)Kristin Tyldum fra Verdal kulturskole feiret ettårsdagen til teaterhuset med maskelaging (Foto: Silje Kolaas)
Maya Dullum Rystad og Isabella Kristiansen Mæhre feiret ettårsdagen med ansiktsmaling fra Styggdalsnemda og sjongleringsworkshop med The Flying Seagull Project (Foto: Silje Kolaas)Maya Dullum Rystad og Isabella Kristiansen Mæhre feiret ettårsdagen med ansiktsmaling fra Styggdalsnemda og sjongleringsworkshop med The Flying Seagull Project (Foto: Silje Kolaas)
Hagergrynkompaniet serverte kake og kaffeservering under ettårsdagen (Foto: Silje Kolaas)Hagergrynkompaniet serverte kake og kaffeservering under ettårsdagen (Foto: Silje Kolaas)