"Gjennom tett oppfølging og matnyttige workshops har Unge Dramatikere hjulpet meg med å finne min egen stemme. Ragnhild Johanne risnes"

Åpen kafé fra klokken 11.00. Første visning begynner kl. 13.00

Unge Dramatikere Ud2016 Dagdrømmer 04

Hva er ungdom opptatt av? 

Hva vil ungdom se når de kommer på teater?

Vi åpner teaterhuset for de nye og unge stemmene i teaterverdenen denne lørdagen. 

16 skuespillere fra skuespillerutdanninga ved Nord universitet skal utfolde seg på scenen.

Vi har åpen kafé fra klokken 11.00, ogvvi håper at flere generasjoner kommer sammen for å se teater på våre to scener. Festivalpass koster 50 kroner. Første visning er klokken 13.00

Vi inviterer spesielt ungdom, men også alle andre som ønsker å bli inspirert av nyskapende scenekunst.

Unge dramatikere skal være et bidrag til å finne nye uttrykk og fremtidens dramatikere. 

Se video fra Trøndelag Teater:

https://www.nrk.no/video/PS*10...


Truls

Dramatikerne om seg selv:

Truls Sletvold fra Trondheim. 

Han studerer ved institutt for historiske studier ved NTNU.

Interessene til Truls er blant annet musikk, teater, historie, litteratur og film. 

Dette skriver han om seg selv:

Jeg ble en del av prosjektet Unge Dramatikere sent i 2012 og elsket innføring vi fikk bak teatrets sceneteppe. Dette ledet senere til at jeg valgte å studere Teatervitenskap i Bergen i 2016 og fikk svært mye ut av året både studiemessig samt personlig. Pågrunn av lidenskapen min for teater og dramatikk er det dermed kun naturlig for meg å bli med på del 2 av UD.

Framtidsdrømmer: I fremtiden drømmer jeg om å bli historielærer på VGS. Forhåpentligvis får jeg også muligheten til å jobbe med dramatikk på si, men vi får se hva fremtiden bringer.

Kristin Raanes Vassdal:

Mitt navn er Kristin Raanes Vassdal,  jeg er 19 år gammel og studerer lektor i historie og religion ved Universitetet i Tromsø. Når jeg ikke er opptatt av pensumlesing spiller jeg trompet i studentkorkesteret Ompagniet. I tillegg er jeg veldig glad i teater og var med i "Unge dramatikere 2016" med stykket "Jeg er". Dette er grunnen til at jeg i år er med i denne produksjonen med stykket "Uendeligheten". Når det kommer til framtidsdrømmer ønsker jeg å se mer av verden (og flere teaterstykker),  spise usaklig mengder med is, for så å finne meg ei kone og en katt og slå meg til ro i et koselig lite hus et sted.

Anna Renolen:

Skole: Thora Storm Videregående skole, Trondheim.

Interessene mine består av å  spille og skriver teater samt å danse til alt mellom himmel og jord foran speilet. Er også veldig glad i fisk.

Jeg ble med på unge dramatikere etter at jeg en kald desemberkveld 2015 fant ut at jeg skulle gi det et forsøk:)

Av framtidsdrømmer, drømmer jeg om stort og smått, alt i fra å mestre 3 tacoer på rad til å en dag kunne leve av teaterbransjen på fulltid. 

Ragnhild Risnes:

Jeg heter Ragnhild Risnes og er 20 år gammel. Jeg bor i Sidcup, London hvor jeg studerer Actor Musicianship ved Rose Bruford College of Theatre and Performance. Jeg er altså veldig interessert i både skuespill og musikk, i tillegg til å skrive.

Jeg har vært tilknytta Unge Dramatikere siden jeg var 15 år. Da skrev jeg musikalen Forleggjaren frå helvete. Gjennom tett oppfølging og matnyttige workshops har Unge Dramatikere hjulpet meg med å finne min egen stemme.

 Å få framført et teaterstykke jeg har skrevet sånn helt på ordentlig har lenge vært en fremtidsdrøm, men nå ser det ut som jeg må finne noen nye. Jeg tror de kommer til å ha noe med musikk og teater og de jeg er glad i å gjøre. 

Daria Osipova Østerlie:

Bosted: ei ensom øy uti huttiheita kalt Biskops-Arnö. 1 time unna Stockholm

Skole: Biskops-Arnö Nordens Folkhögskola. Författarskolan

Interesser: filosofi, religioner.

Hvorfor Unge Dramatikere: Hvorfor ikke? Fordi det er kule folk og jeg får kick av å høre teksten min opplest på en scene. Kall meg selvviktig men jeg synes det er deilig å høre sin egne tekst fremført av noen andre. Så ligger den ikke og støver bort. Den lever. Og vi blir introdusert til teaterverden av profesjonelle og får hjelp og mentoring av profesjonelle. What's not to like?

Framtidsdrømmer: Bli ferdig med en utdannelse innenfor teater, være glad, reise verden rundt og lære meg å synge og spille piano+gitar ordentlig. (Holde en tone, ren tone, i mer enn 3 sekunder.)

Pernille Undrum Fathi:

Trondheim (Ranheim)
Charlottenlund Videregående 

Mine interesser er dans, sang, piano og teater. 
Jeg ble med på prosjektet Unge Dramatikere fordi jeg ønsket å lære mer om prosessen bak det å sette opp et teaterstykke, og å lære mer om hvordan man som dramatiker kan uttrykke seg gjennom dialog. 
Framtidsplanene mine er å studere realfag, noe jeg håper på å kunne gjøre i Storbritannia. Jeg planlegger i tillegg å fortsette å skrive.

Disse står bak:

Unge dramatikere: Truls Sletvold, Kristin Raanes Vassdal, Anna Renolen og Ragnhild Johanne Risnes, Pernille Undrum Fathi 

Rita Abrahamsen – regi og prosjektleder 

Kristofer Grønskag - dramaturg Madeleine Nilsen 

Skuespillere: 16 Skuespillerstudenter fra Nord Universitet


Unge Dramatikere Pernille Undrum Fathi