Har du en skuespiller i magen, eller er du interessert i teater?

Få plasser! Meld deg på her

Kulturkvartalet tilbyr to nye teaterkurs i sommer (Foto: Ole Johan Ramfjord)

Her kan du melde deg på kurset for ungdom mellom 13 og 16 år

- Vi skal jobbe med teatersport og hvordan vi bruker stemme og kropp til å forme karakterer. Vi skal også besøke Spelet om Heilag Olav der vi får møte Hanne Skille Reitan som spiller Gudrun. Hun jobber til vanlig som skuespiller på Nationaltheatret, og kommer til å gi tilbakemelding til kursdeltakerne på det de har lært, sier Helga Haga som er innleid som kursleder for ungdom mellom 13 og 16 år. 

Kurset skal være på Turnéteatret. Haga er utdannet skuespiller og sanger og har spisskompetanse på arbeid med barn og unge. Haga har også et eget sommerteaterkurs gjennom Lyng Kulturgård for de minste, som allerede er fullbooket. 

- Mange ungdommer er teaterinteresserte, derfor ønsker vi å gi et tilbud til dem som vil utvikle seg videre innenfor teater. Noen kommer til å jobbe profesjonelt med teater i fremtiden, og for dem er det å få et tidlig innblikk i hva teater er et viktig steg på veien til en yrkeskarriere. Andre skal jobbe med helt andre ting enn teater, og for dem kan et teaterkurs bidra til egenutvikling og gi skaperglede og selvtillit i en viktig fase av livet, sier en engasjert teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

Et initiativ fra Kulturkvartalet Verdal

Fire virksomheter i Verdal har blitt naboer og gått sammen i Kulturkvartalet Verdal.

- Dette er et nyskapende partnerskap som skal løfte teater og kreative næringer til nye høyder i Trøndelag og i Norge. At en kulturnæringshage, en kommune, en skuespillerutdanning og et regionteater inngår et så tett samarbeid er unikt i norsk sammenheng. Vi skal sørge for at samarbeidet gir synergier og utviklingskraft både innen kulturfeltet og i næringssammenheng, sier prosjektleder Astrid Skogseth i Kulturkvartalet i Verdal.

Verdal kommune er stolt over det brede tilbudet kommunen kan tilby teaterinteresserte.

- Verdal er en metropol i teatersammenheng. Vi har mange teaterkrefter her, så dette har vi ventet på, og endelig skjer det. Tre teaterkurs for barn og unge i alle aldre i Verdal er flott, sier Rune Dillan fra Verdal kommune. 

Fra vestre: Studieleder Dag Skevik ved Skuespillerutdanninga ved Nord universitet, teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret, Astrid Skogseth prosjektleder for Kulturkvartalet Verdal, kulturkonsulent i Verdal kommune Rune Dillan og kursholder Helga Haga.

Foto: Ole Johan Ramfjord