Nora Evensen har fornyet sitt åremål fra sommeren 2019.

- Det er med stor glede jeg tar fatt på fire nye år ved Turnéteatret i Trøndelag. Jeg har allerede noen gode prosjekter som jeg gleder meg til å gå i gang med, og ikke minst ser jeg frem til å gjøre Turnéteatret kjent for enda flere publikummere i Trøndelag. Jeg håper at vi på sikt kan turnere med samme frekvens i hele fylket som vi tidligere gjorde i Nord-Trøndelag, sier teatersjef Nora Evensen.

Evensen har sittet i sjefsstolen for teatret siden 1.juni 2015, og har ledet teatret i en svært spennende periode i teatrets historie. Det er Trøndelag fylkeskommune som eier teatret.

- Turnéteatret er hele Trøndelag sitt turnéteater, og som eier ser vi fram til fortsatt godt samarbeid med styret og teatersjef Nora Evensen i årene framover, sier fylkesdirektør Karen Espelund for kultur for folkehelse i Trøndelag fylkeskommune.

- Det har skjedd mye spennende i den perioden jeg har vært på Turnéteatret i Trøndelag. Vi har flyttet inn i et nytt teaterhus, skiftet navn og fått et dobbelt så stort turnéområde i det nye Trøndelag. Det er mye å glede seg over, og det er mange utfordringer å ta fatt på, sier Evensen.

Tre priser i 2018

I 2018 har teatret vunnet Heddapris for beste scenografi med forestillingen GARAGE sammen med Cirka Teater i Trondheim. I tillegg har teaterhuset fått internasjonal arkitekturpris, og i desember vant teatret den lokale Bolystprisen 2018 i Verdal kommune.

- Turnéteatret er et godt sted å jobbe, jeg setter enormt stor pris på å samarbeide med dyktige og kreative medarbeidere om å skape gode opplevelser for publikum, sier Evensen.

- Styret i Turnéteatret i Trøndelag er meget tilfreds med at det er inngått avtale med teatersjef Nora Evensen om en ny fire års åremålskontrakt som teatersjef. Sammen med de ansatte vil teatersjefen videreføre det gode arbeidet som gjøres ved teatret. Teatret har fått stor anerkjennelse hos publikum, eier og styre, sier styreleder Kjell Fosse.


Teatersjef Nora Evensen, produksjonsleder Marte Grande Tachezy og teknisk leder Øivind Holm mottok Verdal kommunes Bolystpris 2018 med et stort smil i desember. (Foto: Silje Kolaas)Teatersjef Nora Evensen, produksjonsleder Marte Grande Tachezy og teknisk leder Øivind Holm mottok Verdal kommunes Bolystpris 2018 med et stort smil i desember. (Foto: Silje Kolaas)
Turnéteatret i Trøndelag åpnet sitt nye teaterbygg 9.september 2017, og i november 2018 fikk teaterbygget en internasjonal arkitekturpris for bruk av treverk i arkitekturen. Prisen heter WAN Awards 2018. Teaterhuset er tegnet av PIR2 i Trondheim. Verdal kommune eier bygningen, som også er Norges nyeste teaterhus. (Foto: Gerhardsen og Karlsen)Turnéteatret i Trøndelag åpnet sitt nye teaterbygg 9.september 2017, og i november 2018 fikk teaterbygget en internasjonal arkitekturpris for bruk av treverk i arkitekturen. Prisen heter WAN Awards 2018. Teaterhuset er tegnet av PIR2 i Trondheim. Verdal kommune eier bygningen, som også er Norges nyeste teaterhus. (Foto: Gerhardsen og Karlsen)

FAKTA OM TURNÉTEATRET I TRØNDELAG

 • Etablert i 1983 som Nord-Trøndelag Teaterverksted
 • 1996: Endret navn til Nord-Trøndelag Teater
 • 2008: Status som regionteater
 • 2010: Nord-Trøndelag Teater AS etablert og heleid av Nord-Trøndelag fylkeskommune
 • 2014: Teatret blir en del av statens finansieringsordning
 • 26.april 2017: Endret navn til Turnéteatret i Trøndelag før fylkessammenslåing
 • 2018: Nytt mandat fra Trøndelag fylkeskommune om å turnere over hele Trøndelag
 • 09.09.2017: Åpning av Turnéteatrets nye teaterhus på Verdal
 • Juni 2018: Vinner av Heddapris for beste scenografi med forestillingen GARAGE sammen med Cirka Teater
 • November 2018: Vinner av internasjonal arkitekturpris. WAN awards 2018 som verdens fineste trebygg
 • Desember 2018: Vinner av Bolystprisen 2018 i Verdal