"Hva er det for no´ i do, montro?"

Hva Er Det For No Dr Do Med Fiskestang 7

Tok utdanninga på Nord universitet i Verdal


Lekekroken barnehage var en av mange barnehager i Verdal som takket ja til invitasjonen fra Turnéteatret i Trøndelag. Da gjestespillet "Hva er det for no´i do, montro?" kom for å spille teater for de aller minste.

Les mer om forestillingen her:

Hva er det for no' i do, mon tro?

Alma skal i bursdag og får beskjed av mamman sin om å gå på do før de drar.  Men Alma tør ikke. For i do bor det nemlig et monster. Det har Alma sett med sine egne øyne. Heldigvis dukker Dr.Do opp denne dagen for å hjelpe Alma. 

Dr.Do spilles av Pia Aamodt-Løken, som sammen med Lisa Uhlen har både skrevet og produsert forestillingen.    
Pia tok skuespillerutdanninga ved Nord universitet på Verdal.
- Jeg bodde i Verdal i tre år hvor skole var hele livet mitt. Det er en bra utdanning der vi vi lærte å lage egne forestillinger og hvordan vi kunne forberede oss på en tøff frilanshverdag, sier Pia Aamodt -Løken. Hun kommer tilbake til Verdal til høsten, der hun skal jobbe i en produksjon for Turnéteatret.
Dagforestillingen for barnehager i området er full, teatersjef Nora Evensen tror det er et behov for mer teater til de aller minste.   

Tett på hverdagen til de aller minste

- Det er viktig for Turnéteatret å nå de aller minste med gode teateropplevelser. Denne forestillingen går tett på hverdagen til dem som fortsatt er i barnehage eller akkurat har begynt på skolen. Den har en leken og musikalsk tilnærming til en velkjent tematikk som alle barn kan relatere til; nemlig å gå på do. Noen synes det er helt greit, og andre synes det er vanskelig, som med så mye annet her i verden, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

“Hva er det for no’ i do, mon tro?” er en leken musikalforestilling skrevet og produsert av Pia  Aamodt-Løken og Lisa Uhlen. Den passer for barn fra 3-8 år og varer i cirka 35 minutter.  Forestillingen er fargerik og fartsfylt, med musikk, sang, dans og tøysete vitenskapelige  påfunn. Barna blir dratt med inn i handlingen, og hvem vet - kanskje er det de som klarer å  sette sammen miksturen som fjerner do-monsteret for godt?    

Bakgrunnen for forestillingen  
Pia Aamodt-Løken og Lisa Uhlen har inngått samarbeid med psykologspesialist Solfrid Raknes om å implementere hennes fagstoff om positiv tenkning i historien om Alma og do-frykten hennes. I forestillingen demonstrerer de hvordan en vanskelig situasjon kan løses ved hjelp av grønne tanker og barna kan være med og utforske hvordan røde og grønne tanker kan brukes.  Deres mål med dette er å gi barna en innføring i hvordan de kan bli kjent med sitt eget følelsesliv, snakke om tanker og følelser, takle vanskelige tanker og hverdagssituasjoner, og dermed på sikt forebygge psykiske problemer og forbedre miljøet i barnehagen, klassen eller hjemmet.   

- Vi vil at barn skal tenke positive tanker om seg selv, slik at de får styrket selvtilliten, sier Pia Aamodt-Løken.

FORESTILLINGSFOTO: Bonsak Hammeraas

FOTO LEKEKROKEN BARNEHAGE: Silje Kolaas

Bak fra venstre Frida Johansen, Solbjørg Morken og Maria Buran. 

Amalia, Mudasir, Kari, Riyaaq, Shaed, Roy Koya, Abraar, Elisabeth, Troy, Rayan og Mohammed.