Svensk stjerne i registolen i Liv Hege Nylunds avskjedsforestilling

Fra Sejer til Nord-Trøndelag Teater

Marika Lagercrantz har levd et helt liv i, og med, teater, og allerede som 6-åring startet hun med barneteater. Hun har erfaring både fra det frie feltet og fra institusjonsteater, med store roller ved både Stockholms stadsteater og Dramaten. For det norske publikum er hun mest kjent som film- og tv-skuespiller, og var sist å se i filmatiseringen av Karin Fossums bøker om Sejer og i filmatiseringen av Stieg Larssons roman Menn som hater kvinner.

Nå er hun tilknyttet Nord-Trøndelag Teater hvor hun skal ha regi på Liv Hege Nylunds avslutningsforestilling Skam deg, Mayliss! Her ønsker Lagercrantz å ta med publikum inn i spenningen i Mayliss sitt dilemma: Er det mulig å finne kjærligheten på nytt? Skal hun våge å satse på kjærligheten? 

Liv Hege Nylund avslutter sitt 27-årige ansettelsesforhold ved Nord-Trøndelag i rollen som Mayliss. I løpet av sine 27 år ved teateret har Liv Hege vært skuespiller, regissør og teatersjef. Hun har hatt et særlig fokus på flere og større amatørprosjekter, og ikke minst på kvinners liv. I år 2000 fikk hun Nord-Trøndelag fylkes likestillingspris for monologen Sabina, en rolle Marika Lagercrantz gestaltet da forestillingen ble spilt i Sverige. 

Nå arbeider de to kvinnene sammen igjen, for å gi publikum vårens mest spennende, smertefulle og humoristiske forestilling - om en lidenskapelig og lengtende enke. 

Foto: Sundsvalls Tidning