Reisen til julestjernen settes opp på Norges nyeste teaterhus.

Skuespiller Tore B. Granås skal spille kongen under Reisen til julestjernen. Som blir årets juleforestilling i samarbeid med Verdal teaterlag.  (Foto: Silje Kolaas)

- Det er fantastisk å være en del av noe så historisk, sier skuespiller Julie Vikestad Olsen fra Levanger. Hun skal spille Sonja i Reisen til Julestjernen, som hun selv har sett hver jul på NRK siden hun var ei lita jente. Skuespiller Tore B. Granås skal spille kongen. Hvem som skal spille dronninga vil teatret komme tilbake til. 

Nytt samarbeid

Turnéteatret og Verdal teaterlag har tidligere samarbeidet om juleforestillingen Blåfjell. Men det blir noe helt annet med det nye teaterhuset. 

- Vi ser fram til å vise oss frem i Norges nyeste teater. Vi ønsker å vise at samarbeid mellom profesjonelt teater og amatørteater kan bli en suksess, sier Lars Børre Hallem i Verdal teaterlag, som mener det nye teaterhuset i Verdal er et resultat av all teateraktiviteten som skjer i området. 

- Det er også på tide med barneteater igjen. For nå har vi i flere år satset på voksenteater, sier Hallem.

Audition

- Vi kommer til å lyse ut en audition for barn som vi trenger i forestillingen sier Hallem.

Teatersjef Nora Evensen mener forestillingen gir folk gylden mulighet til å få se det nye teaterhuset og til å få den gode julestemningen. 

- Vi kommer til å lage en forestilling med mye varme og god julestemning. Og det nye teaterhuset vil gi denne fine forestillingen en perfekt ramme, sier teatersjefen.

Mer om forestillingen og billetter finner du her.

Av Silje Kolaas