Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag skal representere Norge under verdens viktigste arena for scenekunst for barn og unge, Assitej Artistic Gathering (AAG2019).

Forestillingen «Garage» nådde opp i konkurranse med 523 innsendte produksjoner fra hele verden.


- Det er fantastisk at «Garage» når ut i verden på denne måten. Det bidrar til å synliggjøre norsk teater internasjonalt, og det gir mange flere mulighet til å oppleve forestillingen. Assitej gjør en viktig jobb med å skape arenaer for kulturell utveksling over landegrensene, en slags brobygging som åpner for økt forståelse og kunnskap om ulike deler av verden, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

«Garage» er en samarbeidsproduksjon mellom Cirka Teater og Turnéteatret i Trøndelag, og var åpningsforestilling da Teaterhuset på Verdal åpna i 2017. Stykket ble nominert til to Hedda-priser i 2018. For beste barneforestilling og beste scenografi. «Garage» ved scenograf og skuespiller Gilles Berger vant prisen for beste scenografi.

«Garage» kan best beskrives som en skitten og humoristisk teaterforestilling med maskiner, mekanikk, to menn og ei høne. Regien er ved Espen Dekko.

Scenograf og skuespiller Gilles Berger vant Heddapris for beste scenografi i 2018. Nå skal han representere Norge på verdens viktigste arena for scenekunst for barn og unge.  (Foto: Harald Øren)Scenograf og skuespiller Gilles Berger vant Heddapris for beste scenografi i 2018. Nå skal han representere Norge på verdens viktigste arena for scenekunst for barn og unge. (Foto: Harald Øren)

Har internasjonale ambisjoner

Produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater har jobbet for å gjøre «Garage» kjent for et internasjonalt publikum. Hun jubler over nyheten om deltakelse i AAG 2019.

- Dette var en fabelaktig beskjed å få. Deltakelse på AAG2019 gir oss et fantastisk utstillingsvindu ut mot verden, sier produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater.

I fjor ble Assitej Artistic Gathering arrangert i Beijing, men i år kommer 500 internasjonale delegater fra hele verden til Kristiansand. «Garage» er en av totalt elleve forestillinger som ble plukket ut til det offisielle programmet.

- Vi jubler for Cirka Teaters deltakelse i programmet, og kan knapt vente til 18. mars med å presentere resten av programmet, sier daglig leder i Assitej Norge, Ketil Kolstad.

Han kan avsløre at i tillegg til de elleve produksjonene på det offisielle programmet, vil det lages et eget sideprogram med nordisk og baltisk scenekunst.

Her kan du lese mer om Assitej Artistic Gathering.

- Vi har satt stor pris på samarbeidet med Cirka Teater, og håper GARAGE får et langt liv, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

Teatersjef Nora Evensen og produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater jubler over nyheten om at samarbeidsproduksjonen «Garage» er blitt plukket ut til å spille for teaterfolk fra hele verden i september. De spår et langt og internasjonalt liv for den prisbelønte forestillingen «Garage». (Foto: Silje Kolaas)Teatersjef Nora Evensen og produsent Monica Stendahl Rokne i Cirka Teater jubler over nyheten om at samarbeidsproduksjonen «Garage» er blitt plukket ut til å spille for teaterfolk fra hele verden i september. De spår et langt og internasjonalt liv for den prisbelønte forestillingen «Garage». (Foto: Silje Kolaas)
Stolt team: Skuespiller Paal Viken Bakke, scenograf og skuespiller Gilles Berger og regissør Espen Dekko mottok nyheten med glede. Her i verkstedet til Cirka Teater i Trondheim. (Foto: Monica Stendahl Rokne)Stolt team: Skuespiller Paal Viken Bakke, scenograf og skuespiller Gilles Berger og regissør Espen Dekko mottok nyheten med glede. Her i verkstedet til Cirka Teater i Trondheim. (Foto: Monica Stendahl Rokne)