Hele 127 personer mellom 6 og 68 år ønsker å være med på årets store teaterbegivenhet «Reisen til julestjernen».

Ber flere voksne om å melde seg

-Men vi trenger flere voksne på audition, som foregår førstkommende lørdag og søndag i det nye teaterhuset på Verdalsøra, sier Per Anders Folladal, leder i Verdal Teaterlag. Les mer om forestillingen her
Premiere i nytt teaterbygg
 
Forestillingen er en samproduksjon mellom Verdal Teaterlag og Turneteatret i Trøndelag (TiT), og har premiere lørdag 25. november i forbindelse med at juletreet blir tent på Minsaas Plass.
 
-Vi har aldri opplevd lignende interesse for en audition før. Dette er kjempespennende, og vi kan love en spektakulær opplevelse både for store og små når vi drar teppet til side i det nye og flotte teaterbygget på Verdalsøra, sier Per Anders Folladal.

Teatersjef Nora Evensen ved TiT er også imponert over interessen for årets juleforestilling.

- Sonja ligger mitt hjerte nært, sier hovedrolleinnehaver Julie Vikestad Olsen.


- Det er jo fantastisk at så mange har lyst til å være med, og ikke minst er jeg imponert over spredningen i alder. Det er fint å se at interessen for å stå på scenen er så stor, og at så mange vil være med å lage en god familieforestilling opp mot jula i år, sier hun.

Trollbundet barn og voksne
Reisen til Julestjernen er et norsk skuespill av Sverre Brandt. Det ble oppført for første gang andre juledag i 1924.Historien om Sonja, og hvordan hun til slutt finner igjen julestjernen, har trollbundet barn og voksne i mange generasjoner. Stykket innehar Nationaltheatrets rekord i antall forestillinger – i januar 1962 ble stykket oppført for 500. gang. 
Julefortellingen over alle julefortellinger spilles på hovedscenen i det nye og flotte teaterbygget på Verdalsøra i november og desember.
 
Ting du kanskje ikke viste om «Reisen til Julestjernen»
-Teaterforestillingen hadde urpremiere på Nationaltheatret andre juledag 1924.
-Aase Bye hadde hovedrollen. Hun var en av de fremste skuespillerne på teateret i mange år.

-Sverre Brandt var økonomidirektør på teateret da han skrev historien.
-Han brukte sangen «Glade jul» som motiv for eventyret.
-Stykket er spilt rundt 1300 ganger på Nationaltheatret.