Prøvestart for Knutsen og Ludvigsen

Sterkt kunstnerisk team


På hovedscenen i vårt nye teaterhus spilles det Knutsen og Ludvigsen-sanger som aldri før. Forestillingen blir også en eksplosjon av farger både på kostymer og på scenen. Vår verkstedarbeider har til og med sveiset sammen en egen dresin til forestillingen.

Fram til 17. september skal våre kunstnere lage teaterforestillingen om Knutsen og Ludvigsen. Hans Petter Nilsen skal spille Knutsen.

- Mitt forhold til Knutsen og Ludvigsen er nesten som det jeg har til The Beatles, altså brukbart og overveldende på mange plan. Og turné med Knutsen og Ludvigsen i Trøndelag vil jo da tilsi at jeg er med i et slags gjenforent Beatles. Og det vil jo alle se og høre, sier Nilsen med gitaren hengende over halsen.

Nilsen jobber til vanlig på Trøndelag Teater. Ludvigsen spilles av Turnéteatrets egen skuespiller Tore B. Granås.

- Jeg har en sønn på tre år som digger Knutsen og Ludvigsen. Jeg har selv vokst opp med musikken og vi er begge glade i dette tidløse universet, sier Tore B. Granås.

Vi er i gang! Knutsen og Ludvigsen får musikalsk støtte fra Skjalg Raaen. Prøvene på forestillingen har startet og den får et eget musikalsk uttrykk ved hjelp av vår musikalske konsulent. Fra venstre Tore B. Granås (Ludvigsen), musikalsk konsulent Skjalg Raaen, Hans Petter Nilsen (Knutsen). I bakgrunnen står skuespiller Sigrid Husjord.  (Foto: Silje Kolaas)Vi er i gang! Knutsen og Ludvigsen får musikalsk støtte fra Skjalg Raaen. Prøvene på forestillingen har startet og den får et eget musikalsk uttrykk ved hjelp av vår musikalske konsulent. Fra venstre Tore B. Granås (Ludvigsen), musikalsk konsulent Skjalg Raaen, Hans Petter Nilsen (Knutsen). I bakgrunnen står skuespiller Sigrid Husjord. (Foto: Silje Kolaas)
Skuespiller Sigrid Husjord skal spille både konduktør, det store dyret og myndighetene i Knutsen og Ludvigsen. Hun har jobbet i Danmark de siste 12 årene, men er kjent i Norge fra TV-seriene "Barda" og "Kampen for tilværelsen". (Foto: Silje Kolaas)Skuespiller Sigrid Husjord skal spille både konduktør, det store dyret og myndighetene i Knutsen og Ludvigsen. Hun har jobbet i Danmark de siste 12 årene, men er kjent i Norge fra TV-seriene "Barda" og "Kampen for tilværelsen". (Foto: Silje Kolaas)

På Turné over hele Trøndelag

Knutsen og Ludvigsen blir Helena Wiks regissørdebut på instutisjonsteater.  (Foto: Silje Kolaas)


Her kan du se hvor i Trøndelag vi spiller: Knutsen og Ludvigsen


- Dette er min institusjonsdebut og jeg er ganske stolt av at det er på Turnéteateret, sier regissør Helena Wik fra Bessaker.

- Vi har funnet mange fine scener vi skal spille på i Trøndelag. Vi er en ganske stor produksjon, så alle scener har ikke plass til oss, sier Wik, som har gått ned fra ni roller i manus til fire skuespillere.

Med seg i tunellen har Knutsen og Ludvigsen også en konduktør, det store dyret, myndighetene og Kapten Knutsen.

- Jeg er konduktøren, myndighetene og det store dyret, sier skuespiller Sigrid Husjord.

Hun har de siste 12 årene bodd og jobbet som skuespiller I Danmark. I Norge er hun kjent fra den Norske versjonen av barne Tv- serien ”Barda”, og Tv-serien “Kampen for Tilværelsen”.

- Knutsen og Ludvigsen er bare helt fantastisk. Jeg har vært fan av de i mange år, mest som voksen. Jeg hører mye på “Knutsen og Ludvigsens beste”. Det er et album som får meg i godt humør og som gjør at jeg reflekterer over samfunnet og livet.

På scenen står også Ida Maria Göransson.

- Da jeg var sju år durte "Dum og deilig" fra en kassettspiller i hagen til tanta mi i Sverige, sier Göransson. Hun skal spille Kaptein Knutsen og det store dyret.


Skuespiller Ida Maria Göransson skal spille Kaptein Knutsen og det store dyret.  Hun ble uteksaminert som skuespiller ved Nord universitet i 2015 og er kjent fra "Slaget på Testiklestad" og Trøndelag Teater.  (Foto: Silje Kolaas)Skuespiller Ida Maria Göransson skal spille Kaptein Knutsen og det store dyret. Hun ble uteksaminert som skuespiller ved Nord universitet i 2015 og er kjent fra "Slaget på Testiklestad" og Trøndelag Teater. (Foto: Silje Kolaas)
Skjalg Raaen2

Ikke bare rockestjerne


Han er mest kjent som Åge Aleksandersens gitarist, men Skjalg Raaen er ikke bare rockestjerne.

- Jeg gjør blant annet teater også. Jeg har jobbet med flere fra det kunstneriske teamet her før. De er skikkelig flinke, sier Raaen, som skal gi teaterforestillingen en egen sound.

- Nå er vi tidlig i prosessen. Jobben min er å komme med innspill til hvordan ting kan gjøres for å få et eget uttrykk, sier Raaen.

Kostyme- og rekvisittmaker Berit Haltvik With lager det som er Knutsen og Ludvigsens yndlingsfrokost, kjærlighet. (Foto: Silje Kolaas)Kostyme- og rekvisittmaker Berit Haltvik With lager det som er Knutsen og Ludvigsens yndlingsfrokost, kjærlighet. (Foto: Silje Kolaas)

Full fart i verkstedene


- Knutsen og Ludvigsen spiser ikke hva som helst til frokost, sier kostyme- og rekvisittmaker Berit Haltvik With, som sitter i teaterhuset malersal og lager rekvisitter.

I ni uker skal hun jobbe for fullt med kostymer og rekvisitter.

- Vi skal også lage parykker og masker. Det er det noen andre som gjør, sier With.

En teaterforestilling er ganske fortapt uten en inspisient som holder i alle trådene.

- Inspisientens jobb er å være en slags forestillingsleder. Jeg passer på at alle kommer til avtalt tid og gjør mange andre rare oppgaver, sier inspisient Hanne Sønderland.

Mari Lotherington er scenograf og kostymedesigner og Eirik Brenne Torsethaugen er lysdesigner.