Turnéteatret inviterer til debatt på Black Box teater i Oslo den 13. juni

 Når Rasmus Rohde synger at farmor kan bli kjæreste med mormor blir det bråk. Rohde er musiker, låtskriver, komponist og dramatiker, og den 13. juni deltar han i en debatt på Black Box teater om hvorfor det er så viktig å skrive om alt mulig til barn.  (Foto: Jorun Verstad Vodahl) Når Rasmus Rohde synger at farmor kan bli kjæreste med mormor blir det bråk. Rohde er musiker, låtskriver, komponist og dramatiker, og den 13. juni deltar han i en debatt på Black Box teater om hvorfor det er så viktig å skrive om alt mulig til barn. (Foto: Jorun Verstad Vodahl)

- rett etter forestillingen Snøhula på Black Box, kjører vi debatt, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

Teatersjef Nora Evensen (Foto: Silje Kolaas)


Snøhula er skrevet av Ane Aass og Rasmus Rohde. Den handler om Sigurd, som forsøker å finne ut av hva en pause egentlig er. Mamma og pappa har pause, og i en fotballkamp varer jo en pause i bare 20 minutter. 

Den hjertevarme familieforestillingen er turnéteatrets bidrag til landets nyeste teaterfestival, Heddadagene

Stykket vises på Black Box teater i Oslo 13. og 14. juni.

Kritisert for tekstene sine

Rohde har den siste tiden fått kritikk for sine tekster til barn. Det er han glad for. 

- Vi voksne må kunne snakke med unger om alt, også det som er vanskelig, flaut, trist, pinlig, ekkelt og slemt. Da bør vi også kunne lage barnekunst/kultur om det samme, sier Rohde.

I forrige uke skrev en person i Avisa Nordland at tekstene til Rasmus og Verdens Beste Band hadde gitt vedkommende "bakoversveis". Rohde sier i et intervju til Adresseavisen at han ble glad for kritikken.

- Får ungene bare fjas og tull, blir de overfladiske, sier Rohde til Adresseavisen.

Vil satse på ny dramatikk for barn

- Det er viktig at teatrene ikke bare viser de gode gamle stykkene som Karius og Baktus, men også satser på nyskrevet dramatikk, som speiler barns liv i dag, sier teatersjef Nora Evensen for Turnéteatret i Trøndelag, som er produsent av Snøhula. Evensen kan også røpe at teatret er i ny dialog med radarparet Aass og Rohde om en ny familieforestilling til neste år.

Debatten ledes av Ketil Kolstad

Kolstad er tidligere teatersjef på Nord-Trøndelag teater. Han er også skuespiller, forfatter og litteraturformidler. 

Debatt på Black Box teater den 13. juni

Om debatt-panelet:

Ragnhild Mærli: Tidligere sjefsdramaturg på det Åpne Teater, spesialrådgiver på Dramatikkens Hus. Ragnhild har også ledet dramatikerutdanninga ved Norsk Barnebokinstitutt, og er en av de ledende fagpersonene på området.

Nora Evensen: teatersjef for Turnéteatret i Trøndelag. Tidligere frilansregissør og spelregissør.
www.turneteatret.no 

Ane Aass: Ane skriver, regisserer og produserer scenekunst for barn og voksne.
http://verdensbestestasjon.no/rohde-aass-produksjoner-2/ane-aass/

Rasmus Rohde: Rasmus arbeider som musiker, tekstforfatter, komponist og dramatiker. Han har studert musikk og historie, og er utdannet manusforfatter fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer.
http://verdensbestestasjon.no/rohde-aass-produksjoner-2/rasmus-rohde/

Debatten starter rett etter forestillingen Snøhula på Store Scene på Black Box teater i Oslo. 

Inngang gratis.