Så glad blir vi av å stå på taket av de splitter nye lokalene våre

I dag er Nord-Trøndelag Teater på ferdigbefaring av de nye lokalene i Verdal sentrum. Teaterhuset står innflyttingsklart, et år etter byggestart på Johannes Minsaas plass. - Det er en stor dag for Nord-Trøndelag Teater, en dag vi har sett fram til i lang tid, forteller en opprømt teatersjef Nora Evensen. Hun forteller videre at teatret står foran en hektisk periode, med både flytting og produksjon av teaterforestillinger.

Teatret flytter fra Stiklestad Nasjonale Kultursenter hvor de har hatt tilholdssted siden 1992. Teatret forventer at selve overflyttingen tar en liten måned og at de forlater Stiklestad i midten av februar. – Etter innflytting i de nye lokalene går vi raskt i gang med å produsere teaterforestillinger og i begynnelsen av februar er prøvene på forestillingen Skam deg, Mayliss! i gang igjen. Vi kommer til å bruke den første tiden til å produsere teater og til innkjøring av lokalene våre. Selve åpningen av huset er planlagt til 9.september og vi ser fram til å åpne dørene for publikum, sier markedsleder Jorunn Vodahl.

Det nye teatret har et bruttoareal på ca. 3400 kvadratmeter, med en storsal på 447 kvadratmeter med plass til 289 personer, og en biscene på 210 kvadratmeter med plass til 120 publikummere. I tillegg kommer 200 kvadratmeter med verkstedareal, 200 kvadrat med kontorer og nær 250 kvadratmeter til foaje og publikumsgarderobe