Æ sa at du sa, en orkesterfortelling om vennskap og musikk

URPREMIERE PÅ KOLVEREID 1.NOVEMBER

Æ Sa At Du Sa

Noen får aldri oppleve et orkester live. Dette er musikk de fleste av oss bare hører gjennom film og dataspill. Men nå skal alle grunnskolebarn i Nord-Trøndelag få en skikkelig orkesteropplevelse med forestillingen Æ sa at du sa. 

- Det er i seg selv sjeldent at det blir skrevet orkestermusikk i Nord-Trøndelag. Enda sjeldnere er det at det at det skrives symfonisk musikk for barn og unge. I tillegg er det sjelden at en nyskrevet musikkverk blir framført for så mange, sier Anders Skaugen, fylkesmusikksjef i Nord-Trøndelag fylkeskommune. 

En storsatsing fra Nord-Trøndelag Fylkeskommune, med Musikk i Nord-Trøndelag som produsent og Turnéteatret i Trøndelag og Den kulturelle skolesekken som co-produsent.  

Urpremiere på denne storsatsingen er på Kolvereid 1.november. 

Billetter finner du her: Æ sa at du sa, URPREMIERE 1.november


I de påfølgende fire ukene skal orkesteret, Ambulo ensemble som består av 20 musikere, og to skuespillere gjennomføre 51 konserter for til sammen 17 800 elever.

Med ungdataundersøkelsen 2017 som viser at ungdom er ensomme som aldri før, og økende uro internasjonalt, har komponist Tormod Tvete Vik og manusforfatter Ståle Kvarme Tørring skapt ei orkesterfortelling som er mer aktuell enn de strengt tatt kunne ønske seg.

- Alle mennesker kan relatere seg dette med å ikke høre til, eller føle seg utenfor, fra fotball-laget, fra vennegjengen, eller fra den gjengen du har lyst til å være sammen med, sier Ståle Kvarme Tørring. I orkesterfortellinga møter vi Sturla og Mirja. Når han sier noe dumt, tvinges vennene til å diskutere vennskap og identitet. Hvem er du,egentlig? Hva betyr det å være innafor? Hva vil det si å være norsk?

Les mer om forestillingen her: Unik orkestersatsing

Fredag 27.oktober møtes orkester og skuespillere til første felles øving og pressen er velkommen.

For mer info:

Anders Skaugen Fylkesmusikksjef   Tlf: 476 03 534

Teatersjef ved Turnéteatret i Trøndelag, Nora Evensen, er også tilgjengelig for kommentarer tlf: 90680420