Vil du være med på å hylle Chuck Berry, oppleve ulyd i poesi eller være med på å diskutere hva som er urettferdig her i verden? Den kulturelle skolesekken (DKS) er en skattekiste av opplevelser, utfordringer og kilde til nye muligheter for alle elever i Trøndelag. Nå presenteres hele 45 slike skatter under DKS Arena.

Hver skoledag året rundt sørger kunstnere for at våre barn får kunstopplevelser og mestringsopplevelser i skolehverdagen sin. Neste skoleår sender Trøndelag fylkeskommune rundt 100 kulturproduksjoner som alle er skreddersydd for et ungt publikum. På konferansen «DKS Arena» i Verdal 26. og 27. mars presenteres nye produksjoner for neste år.

To kunstnere utmerker seg under årets DKS Arena: Den prisbelønte forfatteren Jan Tore Noreng og Trøndelags egen Katja Lindeberg kommer med hele tre produksjoner hver. Begge har gjort stor lykke med sine landsomfattende turneer, og det blir spennende når de også presentere nye produksjoner på DKS Arena.

På DKS Arena kommer elever fra videregående skoler som skal velge og sette sammen program som passer for sin skole. Her kommer også lærere som skal bruke kulturbesøkene som en del av jobben sin. For kunstnerne blir dette et «sannhetens øyeblikk»: Hva sier elevene? Hva sier lærerne? Fungerer dette?

Interessen for «DKS Arena» er stor og arrangement er fulltegnet. Nå gleder vi oss til mange gode møter og opplevelser!