Kurshelg 26.-27.oktober

26. oktober 2019

Hva er en god idé?


Et godt revynummer er en god idé forvaltet i en god tekst fremført av gode aktører. I dette kurset ser vi på de to første av disse tre elementene:

Hva er en god idé?

Kursholder Anne Berit Sivertsen har selv gått veien fra å stirre på en tom skjerm for å tvinge fram en idé, og over til en tilværelse der ideene kommer ramlende av seg selv. Endringer i tankemåte var forløsende. Kanskje finner du også nytte i dette? Kurset har både teori og praktiske øvinger for å oppøve kreativitet og se mulige ideer.

Hvordan ivaretar man idéen videre? Hvilken sjanger bør man velge, hvordan bygger man dramaturgien i nummeret? Kursholder viser tankeprosesser bak konkrete nummer og veivalg som er gjort. Vi analyserer også eksisterende nummer – hva bidrar til god dramaturgi, hvilke veivalg er gjort? Også her legges det opp til praktiske øvelser der deltakerne må prøve å strukturere tanker inn mot noe som kan ligne en tekst. Hva velger man, og hva velger man bort?

Kurset har to mål :

Å forløse kreativitet og evnen til å komme opp med gode ideer. Evne å snu hodet i en annen retning enn andre og finne ideer som ikke allerede er ihjeltygd i hurtigere media enn det en revy med prøveperiode og spilledatoer makter å være.

Å forvalte den/de gode ideene inn i en scenetekst, fortrinnsvis – men ikke utelukkende - innen sjangeren revy.

Kursholder: Anne Berit Sivertsen

Absivertsen2


Anne Berit Sivertsen er til daglig lærer i Stjørdal. På fritiden henger hun i et horn på veggen til Lånkerevyen, Norges mestvinnende revygruppe, der hun legger seg borti det meste. Hun er tekstforfatter, aktør og er en av regissørene.

Hun har vunnet flere priser i både Norsk Revyfestival, Humorfestivalen og Gapskrattfestivalen. I 2013 fikk hun Sparebank 1 SMNs Revytekststipend på Norsk Revyfestival på Høylandet. Hun har også 30 studiepoeng i Revy.

Som tekstforfatter har hun skrevet både sketsjer, viser og monologer. Hun har flere ganger holdt tekstskriverkurs på oppdrag fra Norsk Revyfaglig Senter og fra HATS.

Meld deg på!


Det er 12 eksklusive plasser på kurset. Pris: 600 kroner. Du er sikret plass på kurset ved å betale kursavgift:

Meld deg på her

Påmeldingsfrist: 23. oktober

Søk om reisestøtte til Teatersamlaget:

post@teatersamlaget.no

Praktisk informasjon


Kurset varer i 10 timer. Tidsskjema og annen praktisk informasjon finner du her.

Har du spørsmål? Ta kontakt med Stian Johannessen på stian@turneteatret.no