Både Trønder-Avisa og Klassekampens anmeldelser er fulle av gode ord om Olav Duun-stykket «På Tvert». Torsdag er det klart for premiere på Duuns fødested Jøa.

Terningkast fem!

På tvert (Foto: Espen Storhaug)

Historien om Daniel, som trosser sitt handikap, men som sliter med kjærligheten, fascinerer. 

Finn din forestilling og kjøp billett her: På tvert Urpremiere, terningkast fem!

Skuespillerne Paul Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten spiller flere roller hver på en naken scene og regisseres av Otto Homlung. Det å omdanne en hel roman til en sceneopplevelse får de til uten en eneste rekvisitt.

«Paul Ottar Haga er et stormvær på scenen» skriver Trønder-Avisas anmelder, Guri Hjulstad. Hun gir stykket terningkast 5 og mener at «Forestillingen er en vellykket studie i mindreverdighetsfølelse og selvhevdelsestrang.»

 

Klassekampen triller ikke terninger, men anmelder Amund Grimstad lar seg imponere av de gode beskrivelsene av det menneskelige: «Eit intenst, velspela, og forsiktig dramatisert forteljarteater som yter Olav Duuns historie og hans unike menneskelege innsikt full rettvise.»

Her kan du lese hele anmeldelsen fra Amund Grimstad: Amund Grimstad sin blogg

Turnépremieren er torsdag 26. oktober på Duuns barndomsøy, Jøa. Se oversikten over spillesteder og kjøp billett her: På tvert Urpremiere, terningkast fem!

Grimstad minner om Dag Solstads kritikk mot Duun, som kalte hans litterære produksjon fremmed og likegyldig, men opplever på vår scene at kritikken ikke stemmer: «Homlung har  greidd å få fram den gode historia, halde dramaturgien oppe, og gjennom ein del ganske intense tablå gjere at denne meldaren (og kanskje fleire med meg?) får lyst til å finne attende til Olav Duuns univers. For dette var korkje framandt eller likegyldig.»

Med hyggelige omtaler i ryggen gleder vi oss nå til å dra på turné med stykket.