Tre forestillinger fra Turnéteatret i Trøndelag er klare for Heddadagene

Turnéteatret i Trøndelag er sterkt tilstede under Heddadagene

Av Heddadagenes 18 gjestende teaterforestillinger kommer hele 3 fra Turnéteatret i Trøndelag: Garage, Rotsekk og Tjidtjie. - Vi er stolt av å vise fram disse kritikerroste forestillingene under årets Heddadager. Dette er forestillinger vi har turnert med i Trøndelag og som alle fortjener et enda større publikum, sier teatersjef Nora Evensen.

GARAGE - fra 6 på terningen til Oslo

Garage byr på overraskelser utenom det vanlige. (Foto: Harald Øren)

GARAGE er en samarbeidsproduksjon med Cirka Teater. Forestillingen hadde urpremiere under åpningen av teaterhuset i 2017. Forestillingen fikk terningkast 6 av Adresseavisen og har allerede rukket å bli en etterspurt forestilling, både i Trøndelag og i resten av landet. - Vi gleder oss til å vise GARAGE for folk i hovedstaden. Med sin grensesprengende scenografi ønsker vi å gi publikum en annerledes teateropplevelse enn det som ellers ofte blir presentert for barn: Her er det ingen dialog, isteden er det mye lyd, røyk og lukt, sier scenograf og skuespiller Gilles Berger fra Cirka Teater.  

GARARGE spiller på Trikkestallen, Oslo Nye teater, 12 og 13.juni.

Rotsekk - gi følelsene en real omgang!

Rotsekk (Foto: Espen Storhaug)

Rotsekk er en monolog om lidenskap, kjærlighet og livet som bare fyker forbi. - Det er viktig for oss å legge til rette for ny norsk dramatikk og vi er ekstra glade for å kunne ta med oss denne perlen av en forestilling til Oslo. Vi er stolte av Rotsekk og håper forestillingen kan få et langt liv og berøre publikum også utenfor Trøndelag, sier teatersjef Nora Evensen. 

Forestillingen hadde urpremiere 18.januar 2018 og fikk strålende kritikker av både anmeldere og publikum. 

Rotsekk spilles på Centralteatret, Oslo Nye Teater, den 13.juni. 

Tjidtjie (mamma)

Tjidtjie Liggende 680X377 Web Copy

Tjidtjie er en samarbeidsproduksjon med Åarjelhsaemien Teatere og Rohde & Aass Produksjoner. 

I Tjidtjie møter vi en ung samisk kvinne som prøver å forsone seg med oppveksten sin på et sørsamisk internat, på 1990-tallet i Norge. Hun ble sendt på internat for å bevare den sørsamiske kulturen og språket, ikke som et ledd i fornorskningen som generasjoner før henne ble. - Vi i Turnéteatret i Trøndelag kan vise til flere vellykkede teaterforestillinger med et samisk bakteppe. Vi befinner oss i et av de sterkeste sørsamiske områdene i landet og det er viktig at vi kan bruke kunsten til å formidle historien og kulturen som omgir oss til daglig og samtidig er fjern for så mange av oss, forteller teatersjef Nora Evensen.

Forestillingen hadde urpremiere under Olavfestdagene i Trondheim (2017). 

Tjidtjie spilles på Det Norske Teatret 12. og 13. juni. 

Heddadagene 2018 - Hele Norges scenekunstfestival

Heddadagene arrangeres for andre gang sommeren 2018. Fra fredag 8. til søndag 17. juni kan du se mer enn 40 forestillinger i Oslo. 30 scenekunstinstitusjoner fra Kristiansand i sør til Kautokeino i nord har gått sammen om å lage festivalen, og programmet velges ut av de kunstneriske lederne ved disse institusjonene. Festivalen avsluttes med utdelingen av Heddaprisen søndag 17. juni.

18 forestillinger fra resten av landet gjester Oslo under festivalen, i tillegg viser de 8 osloteatrene et mangfold av egne forestillinger. -Med Heddadagene gir vi publikum muligheten til å oppleve den enorme bredden av forestillinger som lages ved teatre over hele landet. Det blir knall! sier Arne Nøst, teatersjef Rogaland Teater og leder i Norsk Teaterlederforum.

Sjekk ut festivalkalenderen for fullt program og billetter!