Vi reiser til julestjernen igjen!

Det blir magisk julestemning også i år. Verdal Teaterlag og Turnéteatret i Trøndelag gjentar suksessen fra 2017 og setter opp Reisen til julestjernen med premiere 28.november.

- Reisen til julestjernen ble en stor suksess i det nyåpnede Teaterhuset i 2017, og vi er glade for å kunne fortsette det gode samarbeidet med Verdal Teaterlag med å sette opp forestillingen igjen i år. Det kunstneriske teamet er det samme, men det vil være nye ansikter å se i mange av rollene i årets versjon. Vi gleder oss til å møte nye skuespillere, og til å skape julestemning sammen med nye og gamle publikummere i adventstida, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

Rundt 5400 publikummere kom til det nye Teaterhuset i Verdal i 2017.

Adresseavisen skrev i sin anmeldelse av Reisen til Julestjernen: "...en førjulstradisjon er skapt."

Verdal Teaterlag er spesielt fornøyd med samspillet de får med et profesjonelt teatermiljø.

- Verdal Teaterlag er svært fornøyde med at vi på nytt kan sette opp Reisen til Julestjernen sammen med vår samarbeidspartner Turnéteatret i Trøndelag. Dette er en produksjon som engasjerer svært mange unge aktører på scenen, og dem har vi mange av i Verdal Teaterlag. Samspillet med profesjonelle aktører på en flott teaterscene ga mersmak etter suksessen i 2017. I tillegg er det ekstra artig at produksjonen fikk strålende kritikker, og vi vet at det er svært mange som blir glade over å få oppleve Reisen til julestjernen på nytt i 2019, sier leder Per Anders Folladal i Verdal Teaterlag.

Ny audition for "Ole" og "Sonja".

21.mars blir det audition for rollene "Ole" og "Sonja". Spilt av henholdsvis Kristoffer Hjulstad og Julie Vikestad Olsen i 2017.

Les mer om audition her.

- Felles krav er at de må kunne synge og danse, i tillegg til å spille teater. I disse rollene ser vi for oss en alder på 16 år og oppover, sier regissør Ane Aass.

Her kan du melde deg på audition til rollene "Ole" og "Sonja"

Reisen til julestjernen med nesten 70 aktører på scenen, der de fleste er barn og unge fikk strålende kritikker fra Adresseavisens Ole Jacob Hoel.

"I Verdal kommer de til å gå mann, kvinne og barn av huse for å se storfint juleteater i år. Og denne forestillingen tåler godt adskillig større reiseavstand. Ta turen!"

Ole Jacob Hoel i Adresseavisen.

Hoel ga forestillingen terningkast fem og skriver videre:

"I balansen mellom tradisjon og fornyelse, mellom institusjonsteaters formsans og amatørkulturens energi, har denne oppsetningen funnet sin imponerende form. En samtrøndersk førjulstradisjon er nok født her."

Trønder-Avisas Guri Hjulstad lot seg spesielt begeistre av danserne:

"Forestillingen imponerer med stemningsfulle scener befolket av unge dansere som gir denne reisen masse energi."

Leder Per Anders Folladal i Verdal Teaterlag, teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag, koreograf Hulda Vestvik,  nestleder Kevin Hovdahl Holmli og regissør Ane Aass gleder seg til å lage teatermagi med Reisen til julestjernen.  (Foto: Silje Kolaas)Leder Per Anders Folladal i Verdal Teaterlag, teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag, koreograf Hulda Vestvik, nestleder Kevin Hovdahl Holmli og regissør Ane Aass gleder seg til å lage teatermagi med Reisen til julestjernen. (Foto: Silje Kolaas)
Bli med du også! Nesten 70 aktører på scenen og 30 rundt trengs for å sette opp juleklassikeren Reisen til julestjernen. I 2017 ble forestillingen en suksess med gode kritikker.  (Foto: Espen Storhaug)Bli med du også! Nesten 70 aktører på scenen og 30 rundt trengs for å sette opp juleklassikeren Reisen til julestjernen. I 2017 ble forestillingen en suksess med gode kritikker. (Foto: Espen Storhaug)