Synne Ørsleie fra Levanger fikk rollen 40 ville ha.

- Det var mamma som så at Turnéteatret hadde lagt ut audition for rollen Sonja i Reisen til Julestjernen. Jeg var hjemme en tur og det klaffet godt, sier Synne Ørsleie.

22-åringen kommer fra Levanger og er nyutdannet musikkteaterutøver fra Musikkteaterhøgskolen i Oslo. En treårig bacheleorutdanning. Hovedrollen i Reisen til Julestjernen blir Synnes debut som profesjonell utøver på et profesjonelt teater.

- Det er så herlig å gå rett inn i en rolle etter et tre år med skole. Jeg er nå utdannet i sang, dans og teater og satser på frilanslivet. Rollen som Sonja blir en fin måte å bli kjent med teatermiljøet her på, sier Ørsleie, som gleder seg til å komme i gang med prøver i høst.

- Det blir kjempeartig. Jeg tar på meg rollen med ærefrykt, sier Ørsleie.

Her kan du lese mer om forestillingen og bestille billetter.

Sandra ("Petrine) har et nært forhold til historien


Rundt 20 meldte seg på audition til to av de andre store rollene i Reisen til Julestjernen, kjæresteparet "Ole" og "Petrine".

Rollene ble gitt til Sandra Paulsen Storhaug og Edvard Haugskott Pettersen fra Verdal Teaterlag. De er både gode venner og har stått på scene sammen før. Blant annet hos Leirådal spellag i forestillingen "Den spanske flue".

- Jeg er så glad i historien Reisen til Julestjernen forteller. Den har jeg et nært forhold til. Jeg har sett filmen mye, sier Sandra Paulsen, som er nyutdannet sykepleier. Teater er en hobby, og i sommer blir både hun og Edvard å treffe på Stiklestad.

- Jeg er ei "stekstadveitj". Jeg har vært med på "Gårdimellom" og Spelet om Heilag Olav i flere år, sier Storhaug.

De gleder seg til å synge og danse sammen: Sandra Paulsen Storhaug og Edvard Haugskott Pettersen fra Verdal Teaterlag er gode venner fra før. Det passer godt når de skal spille kjæresteparet "Ole" og "Petrine" i årets Reisen til Julestjernen på Turnéteatret i Trøndelag. (Foto: Øivind Malum)De gleder seg til å synge og danse sammen: Sandra Paulsen Storhaug og Edvard Haugskott Pettersen fra Verdal Teaterlag er gode venner fra før. Det passer godt når de skal spille kjæresteparet "Ole" og "Petrine" i årets Reisen til Julestjernen på Turnéteatret i Trøndelag. (Foto: Øivind Malum)

Edvard fikk rollen som "Ole": - Forestillingen i 2017 var et kult konsept


- Når jeg så at rollen som "Ole" var ledig tenkte jeg, det kan jeg får til, sier Edvard Haugskott Pettersen fra Levanger, som også har flere års erfaring fra formidling på Stiklestad og Spelet om Heilag Olav. Han gleder seg til å stå på en stor teaterscene.

- Jeg og Sandra er gode venner. Det blir gøy å synge og danse sammen med henne, sier Pettersen.


Samme ramme, nye element


- Det var stor interesse for rollen til Sonja og vi er glade for at Synne takket ja. Vi er helt sikker på at dette blir bra. Vi har litt av et team nå, sier leder Per Anders Folladal i Verdal Teaterlag.

Teatersjef Nora Evensen er glad for at lokale krefter overbeviste på audition.

- Nye fjes gjør forestillingen litt annerledes på en spennende måte, men rammen rundt forestillingen blir den samme. Vi fikk til noe veldig bra i 2017 og det tar vi med oss videre, sier teatersjef Nora Evensen

Sterke lokale krefter i årets forestilling: Leder Per Anders Folladal i Verdal teaterlag er glad for at Synne Ørsleie fra Levanger takket ja til å spille "Sonja" i Reisen til Julestjernen. Sandra Paulsen Storhaug og Edvard Haugskott Pettersen fra Verdal Teaterlag overbeviste på audition. Fra venstre leder Per Anders Folladal i Verdal Teaterlag, skuespiller Synne Ørsleie, skuespiller Edvard Haugskott Pettersen, skuespiller Sandra Paulsen Storhaug og teatersjef Nora Evensen.    (Foto: Øivind Malum)Sterke lokale krefter i årets forestilling: Leder Per Anders Folladal i Verdal teaterlag er glad for at Synne Ørsleie fra Levanger takket ja til å spille "Sonja" i Reisen til Julestjernen. Sandra Paulsen Storhaug og Edvard Haugskott Pettersen fra Verdal Teaterlag overbeviste på audition. Fra venstre leder Per Anders Folladal i Verdal Teaterlag, skuespiller Synne Ørsleie, skuespiller Edvard Haugskott Pettersen, skuespiller Sandra Paulsen Storhaug og teatersjef Nora Evensen. (Foto: Øivind Malum)