Heddajuryen har vurdert teaterårets forestillinger, og Norsk teater- og orkesterforening presenterte i dag nominasjonslisten til de prestisjefulle Heddaprisene.

Beste barneforestilling og beste scenografi

Teatersjef Nora Evensen for Turnéteatret i Trøndelag og produsent og daglig leder Monica Stendahl Rokne for Cirka Teater (Foto: Silje Kolaas)

- Det er en stor glede å være nominert sammen med Cirka Teater. Det er spesielt viktig å løfte frem det som skapes av ny dramatikk for barn og unge. Teatret er et sted for å speile og bearbeide sin egen virkelighet, og den er i stadig utvikling. Derfor er det flott at det finnes en egen kategori for barn og unge, sier teatersjef Nora Evensen i Turnéteatret i Trøndelag. 

GARAGE ble urfremført under åpningen av Turnéteatrets nye teaterhus 9.september 2017, og Adresseavisens anmelder ga forestillingen terningkast seks. Les mer om anmeldelsen av GARAGE her.

- Dette var gøy! Garage er utviklet for å gi publikum en annen teateropplevelse enn det de er vant til - nominasjonene inspirer når vi nå er midt inne i en intensiv turnéperiode med mange flotte publikumsmøter, sier scenograf og skuespiller Gilles Berger, som denne uka spiller verkstedhallen under Hendelser på Nyhavna, før Garage reiser til Heddadagene og Trikkestallen i neste uke. 

Garage spiller to forestillinger under Heddadagene, Norges største teaterfestival, som går av stabelen i Oslo i neste uke. 

Billetter finner du her

Årets heddanominasjoner er klare

Heddanominasjonene 2018 ble i dag offentliggjort under en pressekonferanse på Oslo Nye Teater, ledet av årets Heddakonferansierer Ine Marie Wilmann og Ingvild Holthe Bygdnes.

Se video av lanseringen her

Heddajuryens syv medlemmer har gjennom sesongen 2017-2018 sett og vurdert rekordmange teaterforestillinger. Hele 200 norske produksjoner over hele landet har blitt sett og diskutert av juryen, før den har enes om dagens liste på 35 nominerte. Juryen har bestått av Lillian Bikset, Torill Braaten, Jan H. Landro, Borghild Maaland, Martin Nordvik, Liv Riiser og Ilene Sørbø.

Årets Heddapriser deles ut for 21. gang under en festforestilling på Oslo Nye Teaters hovedscene søndag 17. juni kl. 16.30 og strømmes via www.heddaprisen.no.

Se hele nominasjonslisten og pressebilder på www.heddaprisen.no.

Norsk teater holder et høyt nivå

– Teateråret 2017/2018 har vært et år med levende, givende, intense og utfordrende diskusjoner, i og utenfor juryrommet. Vi har kunnet konstatere at teater-Norge av i dag er mangfoldig og variert. Aktiviteten er høy. Tematisk og estetisk er bredden stor, sier Lillian Bikset, juryens talsperson.

– Når vi i dag snakker om kvalitet, snakker vi ikke om én rådende kvalitetsform eller ett rådende kvalitetskriterium. Vi snakker om et svært stort utvalg av ulike kvaliteter. Norsk teater holder et høyt nivå innen en rekke sjangre og stiler, understreker hun.

Årets Heddapriser deles ut for 21. gang under en festforestilling på Oslo Nye Teaters hovedscene søndag 17. juni kl. 16.30 og strømmes via www.heddaprisen.no.

Se hele nominasjonslisten og pressebilder på www.heddaprisen.no.

Stolt team: Skuespiller Paal Viken Bakke, scenograf og skuespiller Gilles Berger og regissør Espen Dekko mottok nyheten med glede. Her i verkstedet til Cirka Teater i Trondheim. (Foto: Monica Stendahl Rokne)Stolt team: Skuespiller Paal Viken Bakke, scenograf og skuespiller Gilles Berger og regissør Espen Dekko mottok nyheten med glede. Her i verkstedet til Cirka Teater i Trondheim. (Foto: Monica Stendahl Rokne)