NOOB heter teatrets hovedsatsing, en forestilling om 13 år gamle Maria som bruker tiden sin foran dataskjermen.

23 kommuner i Trøndelag får besøk av Turnéteatret denne høsten


-          NOOB betyr nybegynner, sier manusforfatter og komponist Rasmus Rohde, som sammen med regissør Ane Aass står bak Turnéteatrets hovedsatsing denne høsten, NOOB

-          NOOB er en ungdomsforestilling som passer for de som går på ungdomsskolen. Den handler om Maria. Mammaen og pappaen hennes er skilt, og hun prøver å finne ut av ting, sier manusforfatter og regissør Ane Aass.

Kunstnerparet har selv barn i samme alder, og har brukt både egne erfaringer og intervju med skoleklasser flere steder i Trøndelag som bakgrunnsmateriale.

Det kunstneriske teamet består av Pia Aamodt-Løken som spiller Maria. Pappaen til Maria spilles av musiker og skuespiller Erlend Smalås.

-          Når pappaen til Maria tar dataen hennes, stikker hun av. Da møter hun en elgkalv, som har blitt kasta ut av ”hjemmet” sitt. Dette er faktisk noe som skjer i  ”elgfamilier” når elgkua får nytt kull. Disse to finner hverandre, sier Rohde. 

Elgkalven spilles av Sebastian Skytterud Myers og elgmammaen spilles av Siri Gjære som også er musiker og komponist.

-          Det blir mye musikk og sang i forestillingen. Jeg gleder meg veldig til å komponere videre sammen med Siri Gjære, sier Rasmus Rohde.

Nyskrevet teater viktig

-          Vi ønsker å speile virkeligheten barn og unge befinner seg i. Derfor er det viktig for Turnéteatret å satse på ny dramatikk for barn og unge, og det er viktig å få de rette folkene på plass for å gjøre nettopp det, sier teatersjef Nora Evensen på Turnéteatret i Trøndelag.

I tillegg til NOOB sender det turnerende teatret to Duun-forestillinger på turné og skal dermed spille til sammen 50 forestillinger teaterhøsten 2018.

Om å velge den rette i Duundrama

Turnéteatret har tidligere hatt suksess med å dramatisere Olav Duun sine tekster. Juvikfolke spilte for 5 800 publikummere høsten 2015, og i fjor ble forestillingen På Tvert med skuespillerparet Paul-Ottar Haga og Evy Kasseth Røsten en publikumsfavoritt.

 -          Vi føler et spesielt ansvar for å ta Duun med oss videre inn i framtida. Hilderøya er nummer to i satsinga på tre Duun-produksjoner. I Hilderøya møter vi Svein, Etvart Jørgen og søstrene Herborg og Hanna, sier teatersjef Nora Evensen.

Svein har et forhold til begge søstrene Herborg og Hanna, og sliter med å velge. Hans bitre fiende og konkurrent er Etvart Jørgen. Svein spilles av Tore B. Granås og Helga Haga spiller søstrene.

 -          Vi følger disse karakterene over en 15 års periode. Svein slites mellom de to søstrene. De er vanlige mennesker som prøver å ta de rette valgene, men de gjør mye som er både rart og uforståelig underveis. Det er vel slik vi mennesker er, sier skuespiller Tore B. Granås.

Prisbelønt barneforestilling på besøk

-          Nå har det snart gått ett år siden vi flyttet inn i vårt flotte teaterhus her i Verdal, og vi jobber for å få mest mulig liv og røre på huset. Vi har blitt fast spillested for Riksteatret, og i oktober får vi et gjestespill med navn Brune på besøk. Forestillingen vant Heddaprisen for beste barneforestilling i fjor. I tillegg skal vi sende en danseforestilling på turné i samarbeid med Dans i Trøndelag, som er samlokalisert på teaterhuset. Vi bidrar også med ressurser til forestillingen Eplene i Messehagen i Malm, og om ikke lenge skal vi røpe årets juleforestilling, sier teatersjef Nora Evensen.


FOTO: (Silje Kolaas) Fra venstre: Skuespiller Sebastian Skytterud Myers, skuespiller Pia Aamodt-Løken, manusforfatter og regissør Ane Aass, musiker og skuespiller Erlend Smalås, musiker, komponist og skuespiller Siri Gjære og manusforfatter og komponist Rasmus Rohde.

Tt Hilderoya Web Copy