Unikt samarbeid om danseforestilling inspirert av kunstneren Einar Øfsti

Koreograf Odd Johan Fritzøe og fiolinist Gjermund Larsen skal sammen med fire unge dansere by på en helaftens danseforestilling i høst.

”Sankthansnatt på Inderøen” er et danseeventyr fra en magisk sommerfest på Inderøy produsert av Dans i Trøndelag. Koreograf Odd Johan Fritzøe byr på en helaftens forestilling med nyskrevet musikk av fiolinist Gjermund Larsen fra Verdal.Urpremieren blir under årets Hilmarfestival i Steinkjer.

-          Det blir en danseforestilling med festglad ungdom på sankthansfeiring. Jeg har hentet inspirasjon fra bildet ”Sankthansnatt” av maleren Einar Øfsti, landskapet på Inderøy, mytene fra folkeeventyr og folkemusikk, sier Fritzøe.

Sammen med de unge danserne Elisabeth Christine Holth, Guro Gulstad, Severin Romer Iversen og Aleksander Aarø skaper Fritzøe et spill mellom bekymringsløse og festglade ungdommer med elementer fra folkemusikk og folkeeventyr. 

Den lette stemningen og sommerfesten får en brå vending når en sort bjørn dukker opp. 

Det er første gang Dans i Trøndelag og Turnéteatret i Trøndelag samarbeider om å produsere en danseforestilling for deretter å sende den på turné.

-          Gjennom Sankthansnatt på Inderøen tilbys profesjonell dansekunst fra Trøndelag til flere deler av landet. Vi er veldig glade for å bidra til realiseringen av prosjektet i samarbeid med Dans i Trøndelag, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

Premiere på Hilmarfestivalen i november

Hilmarfestivalen er også med som co-produsent på forestillingen og festivalsjef Johan Einar Bjerkem gleder seg til urpremieren den 10.november på Dampsaga i Steinkjer.

- Hilmarfestivalen er glade for å samarbeide med Dans i Trøndelag og Turneteatret i Trøndelag om denne store satsinga som mellom anna forener dans, musikk og bildande kunst, og som tar i bruk tradisjonar frå Trøndelag og plantar dei om i vår tid, sier festivalsjef og daglig leder Johan Einar Bjerkem i Hilmarfestivalen.

Du kan lese mer om forestillingen her:Sankthansnatt på Inderøen

-          Santkhansnatt på Inderøen er en spennende satsning hvor lokal tilknytning møter dansekunst på høyt internasjonalt nivå. Gjennom felevirtuosen Gjermund Larsens deltakelse på scenen får forestillingen dessuten en unik musikalsk ramme.

Etter premieren på Hilmarfestivalen turnerer forestillingen Trondheim, Namsos, Verdal, Stjørdal, Ål, Oslo/Riksscenen og Inderøy i regi av Turnéteateret i Trøndelag. 

Produksjonen er støttet av Kulturrådet, Det Norske komponistfond, Fond for utøvende kunstnere, Trøndelag fylke, Inderøy kommune.

Forestillingen har premiere under Hilmarfestivalen i Steinkjer 10.november 2018.

Det ikoniske maleriet Sankthansnatt av inderøymaleren Einar Øfsti har inspirert den kjente koreografen Odd Johan Fritzøe. Forestillingen har reprodusert bildet til et over 60 kvm stort lerret, som blir bakteppe til danseforestillingen. (Foto: Einar Øfsti)Det ikoniske maleriet Sankthansnatt av inderøymaleren Einar Øfsti har inspirert den kjente koreografen Odd Johan Fritzøe. Forestillingen har reprodusert bildet til et over 60 kvm stort lerret, som blir bakteppe til danseforestillingen. (Foto: Einar Øfsti)
Danser Alexander Aarø (Foto: Atle Holtan)Danser Alexander Aarø (Foto: Atle Holtan)
Danser Guro Gulstad (Foto: Guro Gulstad)Danser Guro Gulstad (Foto: Guro Gulstad)
Danser Elisabeth Christine Holth (Foto: Erika Hebbert)Danser Elisabeth Christine Holth (Foto: Erika Hebbert)
Danser Severin Romer Iversen (Foto: Severin Romer Iversen)Danser Severin Romer Iversen (Foto: Severin Romer Iversen)
Festivalsjef Johan Einar Bjerkem fra Hilmarfestivalen ønsker velkommen til urpremiere på danseforestillingen Sankthansnatt på Inderøen den 10.november på Dampsaga i Steinkjer under årets Hilmarfestival. (Foto: Silje Kolaas)Festivalsjef Johan Einar Bjerkem fra Hilmarfestivalen ønsker velkommen til urpremiere på danseforestillingen Sankthansnatt på Inderøen den 10.november på Dampsaga i Steinkjer under årets Hilmarfestival. (Foto: Silje Kolaas)
Teatersjef Nora Evensen er stolt over å kunne sende også en danseforestilling på turné. Samlokalisering med Dans i Trøndelag bærer frukter.  (Foto: Silje Kolaas)Teatersjef Nora Evensen er stolt over å kunne sende også en danseforestilling på turné. Samlokalisering med Dans i Trøndelag bærer frukter. (Foto: Silje Kolaas)