Kunstneren og produsenten: Hvordan utvikle et levedyktig kunstnerskap?

Som scenekunstner i det frie feltet jobber man ofte som både kunstner og produsent. Majoriteten er utdannet bare innen kunsten og sistnevnte er noe man må plukke opp på veien. Mange har gode idéer, men hvordan bør nettopp din idé utvikles slik at den står stødig i et scenekunstfelt med ett og annet skjær i sjøen?

Scenekunstner Silje Lindberg skal i workshopen "Kunstneren og produsenten" lede en samtale om hvordan bygge en tryggere arbeidshverdag, og at næringsliv og kunst kan gå hånd i hånd. Hun dukker inn i hvordan «forretningsideen» kan gi en stødig base til produksjoner og prosesser. Hun bruker eksempler fra kompaniet Liavaag/Lindberg, og forteller litt om hvordan hun med forestillingen "Feilvare" har lært å tenke alternativt, og dermed bl. annet fått støtte fra Innovasjon Norge til å videreutvikle kompaniet og bedriften sin.

Silje Lindberg

Silje Lindberg ble ferdig utdannet ved skuespillerutdanningen ved Nord Universitet i 2015. Hun har jobbet i scenekunstkompaniet Liavaag/Lindberg siden 2016 både som idéskaper, produsent og skuespiller. Lindberg jobber også som festivalsjef for litteraturfestivalen God natt, Oslo og sitter nå i fagutvalget til Fond for lyd og bilde. I 2020 mottok hun to år med arbeidsstipend for unge og nyetablerte kunstnere fra Kulturrådet.

Praktisk informasjon

Workshopen er en del av Scenetreff Trøndelag som arrangeres 12.-14.februar.

Workshopen er gratis for alle som deltar på Fagtreffet. Kjøp billett til Fagtreffet.

Når du melder deg på Fagtreffet får du en link hvor du melder deg på hvilken workshop du ønsker å delta på:

Kunstneren og Produsenten arrangeres klokken 14.15-15.10 og 15.20-16.00