Knutsen og Ludvigsen er elsket av flere generasjoner, og til neste år kommer forestillingen på turné over hele Trøndelag med Turnéteatret. Det blir også mer Duundrama, og latter i dypeste alvor.


Turnéteatret i Trøndelag har lansert sine forestillinger for 2019. Det blir noe for enhver smak store og små steder over hele fylket. Den største satsingen er forestillingen om de to raringene som bor i en tunell.

Når Turnéteatret i Trøndelag gir seg i kast med Knutsen og Ludvigsen, tas de tilbake dit det hele startet for over 40 år siden; på scenen.

- Denne forestillingen kan absolutt hele familien oppleve sammen og føle seg like truffet av. Knutsen og Ludvigsens elleville univers har alt man kan ønske seg. Fengende musikk, sitrende spenning, tull og tøys, dypt alvor og uforklarlige hendelser, sier teatersjef Nora Evensen ved Turnéteatret i Trøndelag.

I rollene som Knutsen og Ludvigsen er Hans Petter Nilsen fra Trøndelag Teater og Turnéteatrets Tore B. Granås.

Premieren på Knutsen og Ludvigsen finner sted i Verdal 17.09, og turnépremieren er på Kulturhuset Kuben i Grong 19.09.

Den originale forestillingen fra 1972

Øystein Dolmen er en norsk artist og komiker, men mest kjent som Knutsen i duoen Knutsen og Ludvigsen.

- Dette kommer garantert til å bli en forestilling du sjelden kommer til å glemme. Turnéteatret setter opp den gamle klassiske forestillingen om Kaptein Knutsen og det store dyret som vi lagde i 1972, sier Øystein Dolmen, som gleder seg til å samarbeide med Turnéteatret.

Her skal Knutsen og Ludvigsen spille:

Verdal, Grong, Røyrvik, Stjørdal, Orkdal, Røros, Steinkjer, Fosnes, Rørvik, Namsos, Trondheim, Vanvikan.

Olav Duun skriver om livet, døden og kjærligheten. Gud smiler handler om en urokkelig tro på at livet vil deg godt. Olav Duun skriver om livet, døden og kjærligheten. Gud smiler handler om en urokkelig tro på at livet vil deg godt.

Olav Duun først ut


Gud smiler av Olav Duun er årets første forestilling for Turnéteatret i Trøndelag, med premiere 26. februar i Verdal.

Turnépremieren blir i Åfjord 28.februar.

Med Gud smiler gjør Turnéteatret i Trøndelag en av Norges største forfattere tilgjengelig for nye generasjoner. Duun er for viktig til å ikke gjøre det, mener teatersjefen.

- Dette er teater i sin enkleste og mest kraftfulle form, der fokus er på handlingen og teksten. Gud smiler handler om ei urokkelig tro på at livet vil deg godt, sier teatersjef Nora Evensen.

Dermed fullfører Turnéteatret i Trøndelag sin Duun-trilogi der mindre kjente bøker blir løftet fram. Otto Homlung står bak dramatiseringen, og Asgeir Skrove vil også i denne forestillingen komponere ny musikk.

Her skal Gud smiler spille:

Verdal, Grong, Åfjord, Hemne, Trondheim, Rissa, Røros, Stjørdal, Namsos, Rørvik, Steinkjer

Bendik Og The Flying Seagull Project I India

Sterke samarbeid


På repertoaret for 2019 står en rekke sterke samarbeid. Teatret har to samarbeid med Riksteatret: I Fuglane av Tarjei Vesaas står Turnéteatrets Tore Granås på scenen. I tillegg skal Riksteatret turnere over store deler av landet med Turnéteatrets forestilling Rotsekk, som hos Riksteatret har fått tittelen «Helt hekta».

Turnéteatret gjester Trøndelag Teater med Rotsekk, samtidig som de to teatrene samarbeider om Dødsdansen av August Strindberg med Steinkjerbyggen Øyvind Brandtzæg på rollelista.

I 2018 fikk teatret Heddaprisen for beste scenografi på GARAGE, og ble nominert i kategorien beste barneteaterforestilling, et samarbeid med Cirka Teater. Garage spilles stadig, både i inn- og utland og besøker blant annet Tyskland og Kina i 2019.

Teatret samarbeider også internasjonalt når de sammen med The Flying Seagull Project og Teater Ibsen skal lage forestillingen Lek for livet, historien om en gruppe klovner, akrobater og musikere som sprer lys og latter i flyktningleire i Europa.

- Vi har markert oss som en produsent av godt teater, og opplever å være etterspurt både internasjonalt og nasjonalt. Samtidig står vi i en krevende situasjon med et doblet turnéområde som følge av fylkessammenslåingen. Vi har måttet kutte både i antall produksjoner og spillesteder, men har så godt det lar seg gjøre planlagt turnéruten slik at alle skal ha mulighet til å komme seg på teater uten å måtte dra for langt. På sikt håper vi å kunne turnere med samme frekvens i hele Trøndelag som vi gjorde i tidligere Nord-Trøndelag, sier teatersjefen.

For mer informasjon om våre forestillinger, klikke på denne lenken.