- et sted å finne vei, et sted å fare vill

I gamle dager levde menneskene side om side med overnaturlige skapninger. Like selvfølgelig som å lære seg å svømme, plystre og spise med kniv og gaffel var kunnskapen om hvordan man skulle beskytte seg hvis man møtte en underjordisk skapning.

Særlig langt mot nord, hvor mørketida fanger hver solstråle, og bare måneskinnet lyser opp og kaster skygger som avslører skikkelser fra den åndelige verdens tilstedeværelse. Snikende rundt hushjørnet, luskende i skogbrynet eller pustende ned igjennom pipa.

Hvem var alle disse skapningene? Hvordan så de ut? Hva ville de? Og hvor er de nå?Mange voksne avfeier dette som gammel overtro, men vet de dette sikkert? Vet vi egentlig hva som skjuler seg i mørket?

Konstellasjonen feirer 10-årsjubileum med Våkenatt

Konstellasjonen feirer sitt tiårsjubileum med produksjonen Våkenatt, som også er den tiende produksjonen i deres repertoar.

Forestillingen er utviklet for aldersgruppen 10- 13 år- populært kalt tweens - og føyer seg inn i rekken av forestillinger produsert av Konstellasjonen der målgrupperettet arbeid står som et viktig premiss både i utforskning, skapelse og gjennomføring.

I alle konstellasjonens forestillinger er utforsking av formspråk elementært, og i Våkenatt tar de sitt visuelle, ekspressive og teatrale uttrykk videre inn i en interaktiv altoppslukende opplevelse.

Forestillingsdetaljer
Konsept og prosjektledelse: Konstellasjonen
Dramaturg: Kristofer Grønskag
Regi: Morten Røsrud
Komponist: Frode Fjellheim
Kostymedesigner: Berit Haltvik With, Teateratelier
Scenograf:Jenny Hilmo Teig, Teateratelier
Spesialeffekter innen maske og rekvisitt: Leo Thörn
Plakat: Jenny Hilmo Teig, Teateratelier
Produksjonsmedarbeider: Mari Moe Krysinska
Med:Kristina Kiberg
Kristoffer Hjulstad/ Elizabeth Piro Volan
Mari Moe Krysinska/ Janne Brit Rustad
Støttet av: Norsk kulturråd
Fond for lyd og bilde
Komponistfondet
Fond for utøvende kunstnere
Trøndelag fylkeskommune
Trondheim kommune,
Seanse i Volda
Spenn