Mange av oss er vokst opp med Alf Prøysen og hans lune historier, hans kloke og morsomme sanger fulle av varme og livserfaring. Nå er det på tide å ta denne gaven av en juleforestilling opp på teaterscenen igjen.

I forestillingen reiser vi inn i Prøysens univers sammen med Teskjekjerringa og mannen hennes. De er midt i juleforberedelsene og som for alle oss andre er det gulv som skal vaskes, ved som skal bæres, julenek som skal henges opp og juletre som både skal hogges og pyntes. Gjøremålene er mange, men sammen gyver de løs på oppgavene med godt humør, sang og dans.

Teskjeskjerringa og mannen er et trivelig ektepar som sikkert ligner på mange andre par. Men så er de jo ikke helt vanlige, for kjerringa har det med å bli så lita som ei teskje. Rett som det er, og aller helst når det passer som dårligst.

Teskjekjerringas julestri handler om å være annerledes og helt vanlig på samme tid. Det handler om å være oppfinnsom og snarrådig i umulige situasjoner. Men først av alt handler det om det å være sammen og å glede seg til jul.

Forestillingen er full av musikk og kjente julesanger. Og med ren og skjær teatermagi får vi møte teskjekjerringa som både bitte-bitte-liten og stor.

Forestillingen spilles i to akter og varer i omtrent 90 minutter.

En trygg ramme for gode opplevelser

Corona Virus 352Be7Abf9A69A4Afa6Acf78E1224035 4B6F8C0B3Ddb68538419B472112E5A22

Vi tar smittevern på det største alvor og følger myndighetenes anbefalinger.

Les mer om hvordan vi sammen kan skape en trygg ramme for gode opplevelser:

https://www.turneteatret.no/nyheter/trygg-teateropplevelse-om-smittevern

Forestillingsdetaljer
Basert på bøker av: Alf Prøysen
Forlag: Teaterforlaget Songbird AS
Dramatisering: Ragnar Dyresen og Marit Kolbræk
Regi: Nora Evensen
Scenografi og kostymedesign: Ingvild Rømo Grande
Kostymemaker: Berit Haltvik With
Dukkemaker: Marthe Brandt
Maske:Leo Thörn
Lysdesign: Geir Ola Brattaker
Musiker: Ronny Kjøsen
Med: Helga Haga
Tore B. Granås