Å være, eller ikke være med på Sommerteaterskolen 2020 – det er spørsmålet!

Bli med på sommerteaterskole (Foto: Silje Kolaas)

Shakespeare sine tekster er reale godteposer for skuespillere, her finner vi det bitre og sure, det søte og fløyelsmyke og konfekten med overraskende fyll. Vi skal fylle posen vår med et godt og blandet utvalg til Sommerteaterskolen 2020!

Shakespeare skrev ofte om ungdommer, blant annet i komedien En Midtsommernattsdrøm og i tragedien Romeo og Julie. Visste du at Julie bare var 13 år når stykket utspiller seg? Shakespeare skriver om de store følelsene, om hat og kjærlighet, vennskap og fiendskap – og han gjør det på vers!

I løpet av kurset skal vi ta for oss grunnleggende verselære og tekstanalyse, men størsteparten av kurset foregår på gulvet med skuespillerteknisk arbeid og improvisasjon. Kursdeltagerne får prøvd seg på ulike Shakespearetekster, både monologer og dialoger og arbeidet resulterer i en visning siste kursdag.

I tillegg til arbeidet vi gjør med tekst og skuespillerteknikk får kursdeltagerne også jobbe med andre virkemiddel vi har i teatret. Som et ledd i rollearbeidet vårt benytter vi oss av kostymelageret på Turnéteatret som er fylt av skatter som kan bidra til å skape en spennende karakter! Vi jobber også sammen med en lysdesigner som hjelper oss å skape de riktige stemningene i de ulike scenene vi skal gjøre.

Kursleder: Kari Wist Holmen

Kari Wist Holmen er 33 år gammel og kommer fra Verdal. Hun er utdannet skuespiller fra Nordisk Institutt for Scene og Studio. I tillegg til å være utøvende skuespiller jobber Kari som instruktør, pedagog og kursholder i amatørteaterfeltet. Kari sitt første møte med Shakespeare var under hennes avgangsforestilling ved Inderøy videregående skole, og hun har vært forelska i Shakespeare siden.

Kari har de senere år blant annet gjort flere roller i Shakespeares En Midtsommernattsdrøm og gjendiktet samme stykke for ungdomsteater.

Praktisk informasjon

Sommerteaterskolen avvikles på Teaterhuset, Verdal.

Varighet: 13.juli-17.juli, hver skoledag varer fra 10.00-16.00

Innhold:

- Arbeid med skuespillerteknikk

- Improvisasjon

- Tekstarbeid

- Lys og kostyme som virkemiddel

- Masterclass med Hildegunn Eggen (16.juli)

Sommerteaterskolen avsluttes med en intern visning, fredag 17.juli klokken 14.30.

Påmelding: Du melder deg på sommerteaterskolen ved å kjøpe billett.