Hvordan skrive en god scenetekst?


Hvordan oppstår de gode ideene? Hvordan skille de gode ideene fra de dårlige ideene?

Kuret følger den spennende vandringen fra idé til ferdig revynummer: Hvilke faser må teksten gjennom for å bli skikkelig god? Hva er kjennetegnene på en god og en dårlig tekst?

Kurset har som mål å gi deltakerne inspirasjon og mot til å skrive tekster. Deltakerne vil også få en del helt konkrete verktøy til bruk i skriveprosesser.

Kursholder - Rakel Sivertsen, dramapedagog og premiert revyentusiast

Rakel


Rakel Sivertsen er mangeårig revyentusiast og har deltatt på NM i revy en rekke ganger, der hun også har vunnet priser (beste vise i 2001 og 2011). Hun er for tiden aktiv i revygruppen "Kvitter fra Knotten."

Rakel har skrevet tekster hele livet, i en rekke sjangre:

  • Dikt
  • Visetekster
  • Revynumre
  • Kronikker
  • Noveller
  • Helaftens forestillinger (Lyset frå Selja og Carl Halck)

Selv med stor produksjon bak seg er hun sikker på at hun enda ikke har skrevet sin beste tekst.

Rakel er dessuten 44 år og trebarnsmor fra Hommelvik. Til daglig jobber hun som dramapedagog på Sverresborg, Trøndelag folkemuseum.

Kurset er en del av Scenetreff Trøndelag


Turnéteatret i Trøndelag har gjennom flere år hatt stor suksess med kurshelger rettet mot amatørteaterfeltet. Med etableringen av Scenetreff Trøndelag utvides denne satsningen og målet er å skape en faglig møteplass for profesjonelle aktører og amatører fra hele scenekunstfeltet i fylket.

Scenetreff Trøndelag går av stabelen 5.-7. april og vi garanterer en helg full av aktiviteter, kurs, faglige diskusjoner og opplevelser. For fullt program:https://www.turneteatret.no/ad...

Scenetreff Trøndelag er initiert av Kulturkvartalet Verdal og er et samarbeidsprosjekt mellom:

Turnéteatret i Trøndelag, Trøndelag Teatersamlag, Norsk Revy, Tindved Kulturhage, Verdal kommune, Verdal Næringsforum og NORD universitet.

Praktisk informasjon

Deltakelse på kurshelga koster 1000,-

Deltakeravgiften dekker kursavgift, middag, lunsj i to dager og to forestillinger, i tillegg er det gratis deltakelse på debatt, pub og workshop.

Du melder deg på ved å trykke kjøp billett nedenfor og betale deltakeravgiften.