Frodig fortellerteater om lofotfiskerne

Om kystmiljø, mismot og sterke samhold.


Den siste viking kom ut i 1921. Romanen gir en mangfoldig skildring av et kystmiljø, hvor folket er avhengig av lofotfisket for å livberge seg. Kristaver Myran er en av de sentrale skikkelsene blant fiskerne. Han går til anskaffelse av båten "Kobben", til tross for at fartøyet har kantret flere ganger. På båten mønstrer et fattig, men livfullt mannskap, blant andre Jakob han Pinade med litlfoten. Fortellingen beskriver mismot over dårlig fiske og fattigdom, men også gleden over storfangst og pustepauser i hverdagen.

Den siste viking er en frodig folkelivsskildring som bygger på blant annet det historiske slaget i Trollfjorden i 1890, mellom dampbåteierne og robåtfiskerne.

Forestillingen varer 1 time, uten pause.

Johan Bojer - et rikt forfatterskap

Sløying


Johan Bojers forfatterskap er omfattende og allsidig. Til sammen skrev han over ført romaner, noveller, artikler og skuespillere, to erindringsbøker og flere eventyrsamlinger. Bojer er en av de norske forfatterne fra sin tid som ble mest lest i utlandet, og hans bøker ble utgitt i store opplag i hele Europa og i Amerika. Han bodde i Frankrike i mange år, men også i USA, Italia og Danmark.

Kaare Espoling Johnson - en folkekjær maler og grafiker

Famlien


Kaare Espolin Johnson ble født 12. mars i 1907 i Surnadal og døde 16.august 1994. Han vokste opp i Vadsø og Bodø, og fikk sin utdanning på Statens Kunst- og Håndverkskole i Oslo. Han er en av våre mest kjære malere og grafikere, og er kanskje særlig kjent for sine motiver fra Nord-Norge. Blant bøkene han illustrerte, var Den siste viking og Sigbjørn Hølmebakks Fimbulvinter.

Forestillingsdetaljer
Av: Johan Bojer
Dramatisering og regi: Nora Evensen
Musikk og piano: Knut Anders Vestad
Med: Tore B. Granås
Illustrasjoner: Kaare Espolin Johnson