Hvem er Nils Arne Eggen? Og hvordan var det å skrive bok om Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene?


Nils Arne Eggen er Norges mestvinnende fotballtrener gjennom tidene. Den unge skihopperen fra Orkdal var blant landets beste, men valgte fotballen og fikk en lysende karriere med Rosenborg, Vålerenga og landslaget i 1960-årene. Nils Arne ble trener 30 år gammel, og her følger vi ham fra hans første triumfer med RBK i 1971 til siste gjesteopptreden i 2010.

Underveis blir vi med på treningsfeltet, i garderoben og på fotballbaner i inn- og utland der grunnlaget for all suksessen blir lagt, og vi gjenopplever store øyeblikk her hjemme og i Champions League.

Otto Ulseth skildrer en mann som er besatt av å lykkes, skråsikker på overflaten, men plaget av tvil og nervøsitet når presset er stort. Vi får del i hans tanker om lagbygging, fotballens rolle i samfunnet og hva som skal til for å lykkes sammen. Og vi kommer tett på privatpersonen Nils Arne, som både har fått støtte fra familien og opplevd å miste noen av sine kjæreste.

Bokbadet er et samarbeid mellom Verdal Bibliotek og Turnéteatret i Trøndelag.

Bademester er Arnstein Langåssve

Unknown 1

Arnstein Langåssve er over snittet interessert i idrett og kultur. Han er utdannet innenfor kultur/museumsfag og historie ved Høgskolen i Oslo, Universitetet i Oslo og NTNU. Han har jobbet 15 år ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter som formidler, Leder for seksjon formidling og produksjonsleder for blant annet Olsokdagene. Han har lang fartstid både som skuespiller og regissør i regionen, og de siste årene har han vært daglig leder for Scene Midt AS hvor han i hovedsak jobber innenfor produksjonsledelse av kulturarrangement og regissør/skuespiller. Har også en del erfaring innenfor ulike former for TV-produksjoner.

Leser: Stort sett krimlitteratur, men er altlesende så lenge det pirrer nysgjerrigheten. Nils Arne Eggen pirrer alltid nysgjerrigheten.